Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Salepgiller familyasından gelen orkide çiçeği ihtişamlı görünüşüyle dikkat çekmektedir. Türk Aşçı Haberleri olarak sizlere Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?..

Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
Şahan Mirza Özdemir
 
Salepgiller familyasından gelen orkide çiçeği ihtişamlı görünüşüyle dikkat çekmektedir. Türk Aşçı Haberleri ekibi olarak sizlere Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir başlıklı bu yazıyı hazırladık. İyi okumalar.
 
Salepgiller familyasından gelen orkide çiçeği ihtişamlı görünüşüyle neredeyse herkesi etkilemektedir.Yetişmeyi sevdiği iklim çeşidi tropikal iklimdir. Bunun yanında dünyanın her yerinde yetişme imkanına sahiptir.
 
Türkiye’de 24 tane çeşidi olduğu bilinmektedir. Dünyada ise 20000’den fazla çeşidi olduğu düşünülmektedir. Dünyadaki familyalar arasında en geniş 2. familyaya sahiptir. Orkide çiçeğinin yaprakları sıralı, pul şeklinde ve damarlı bir yapıya sahiptir.
 
Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
 
Simbidyum: Güneş ışığını pek sevmemesiyle bilinen simbidyum çeşidi orkide çiçeğinin gövdesi buna rağmen güneş ışığına doğru eğilir. Bundan dolayı evde bu türden bir orkideye bakıyorsanız sık sık çevirip her tarafının yeterli miktarda güneş ışığı aldığından emin olmalısınız.
 
Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
Miltonia: Diğer orkide türlerine kıyasla yaprakları daha büyüktür. Yaz ve kış mevsimi fark etmeksizin oda sıcaklığını sever. Bakimi ve yetiştirme şartları diğer türlerden daha kolay olduğu söylenebilir. Hava akımlarından etkilendiği için dikkat edilmelidir.
 
Orkide Çiçeği Nedir? Orkide Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
Dendrobium: Dendrobium türü orkide çiçekleri doğrudan güneş ışınlarını sevmemektedir. Zaman geçtikçe saksısında bulunan topraktaki mineralleri bitireceği için toprak değişimi belli periyotlarla yapılmalıdır. Mineral bakımından zengin toprak kullanılmalıdır.
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler