Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?

Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?

Çeşitli tahıl ürünlerinin öğütülmesiyle meydana gelen toz haldeki maddelere un adı verilir. Bu öğütme işlemi taş değirmen ve sanayi tipi değirmen şeklinde farklı...

Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?
Şahan Mirza Özdemir
 
Çeşitli tahıl ürünlerinin öğütülmesiyle meydana gelen toz haldeki maddelere un adı verilir. Bu öğütme işlemi taş değirmen ve sanayi tipi değirmen şeklinde farklı çeşitlere ayrılmaktadır.
 
En sağlıklı olanı tahmin edebileceğiniz üzere katkı maddesi bulundurmadığı için taş değirmenle öğütülen undur. Türk aşçı haberleri ekibi olarak sizler için bu haberimizde "Un Çeşitleri Nelerdir?" başlığını kaleme aldık.
 
Un Çeşitleri Nelerdir?
 
Çavdar Unu: Diyetisyenlerin sıklıkla tavsiye ettiği unların başında gelir. Diyabet hastalığına karşı dirençlidir. Diğer unlara oranla vücutta depolanan yağ oranını daha fazla düşürdüğü bilinmektedir.
 
Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?
Mısır Unu: Mısır unu mısırın öğütülmesiyle elde edilen bir un çeşididir. Börek gibi hamur işlerine kattığı lezzetle adından söz ettirmektedir. 
 
Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?
Yulaf Unu: Ülkemizde son yıllarda sağlıklı beslenme adına yulaf tüketimi çok fazla artmıştır. Hazırlanması diğer yiyeceklere oranla daha kolay olduğu için tercih edilmektedir. Yulaf unu da aynı şekilde çokça tüketilmektedir.
 
Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?
Tam Buğday Unu: Tam buğday unu beyaz unda rüşeym ve kepek kısmı çıkartılarak elde edilmektedir. İçerisinde buğday ununun tersi olarak katkı maddesi bulundurmamaktadır. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek isteyenlerin önde gelen tercihlerindendir.
 
Un Nedir? Un Çeşitleri Nelerdir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler