Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?

Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?

Özellikle Türkiye’de sofraların vazgeçilmezi olan ekmek Türkler için çok önemli bir besin kaynağıdır. Ekmek karbonhidrat bakımından oldukça zengindir. Vücudumuz karbonhidrat...

Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?
Şahan Mirza Özdemir
 
Özellikle Türkiye’de sofraların vazgeçilmezi olan ekmek Türkler için çok önemli bir besin kaynağıdır. Ekmek karbonhidrat bakımından oldukça zengindir. Vücudumuz karbonhidrat ihtiyacının çoğunu gün içinde ekmekten karşılamaktadır.
 
Bizler de Türk aşçı haberleri ekibi olarak sizlere bu haberimizde “Ekmek Çeşitleri Nelerdir? başlığını kaleme aldık.
 
Ekmek Çeşitleri Nelerdir?
 
Tam Buğday Ekmeği: Diyetisyenlerin kilo vermek isteyen hastalara özellikle tavsiye ettiği bir ekmek çeşididir. Adından da anlaşılacağı üzere tam buğday unundan yapılmaktadır. İçerdiği tahıllar işlendiği için lif bakımından zengindir.
 
Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?
Çavdar Ekmeği: Çoğunluğun kararına göre en lezzetli ekmek çeşitlerinden birisidir. Lezzetinin yanında içerdiği vitamin ve antioksidan sayesinde oldukça faydalı bir ekmek çeşididir. Özellikle kolesterol, diyabet, kanser ve kalp hastalarına doktorlar tarafından önerilmektedir.
 
Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?
Kepek Ekmeği: Diğer ekmeklere oranla diyabet hastaları tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Bunun basta gelen sebeplerinden birisi de kepek ekmeği iştah kesici özelliğe sahiptir. İçerisinde sadece kepek ve nişasta bulundurmaktadır. 
 
Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?
Tandır Ekmeği: Kıtalar arası kıyaslama yapıldığı zaman özellikle Asya ve Orta Doğu’da sıkça tüketilen bir ekmek çeşididir. Tandır ekmeği içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmamaktadır. Doğal olması neden bu kadar tercih edildiğinin de bir diğer cevabıdır. Tandır ekmeği diğer ekmeklere oranla daha uzun süre tüketim ömrüne sahiptir.
 
Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?
Mısır Ekmeği: Mısır ekmeği yöresel ekmek çeşitlerimiz arasında bulunmaktadır. Özellikle Karadeniz bölgesinde sıklıkla tüketilmektedir. Mısır ekmeğinin faydalarından birisi de kolesterolü düzenlemesidir. Ayrıca cildin beslenmesine de katkı sağlamaktadır.
 
Ekmek Nedir? Ekmek Çeşitleri Nelerdir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler