Zılbıt- Malay Yemeklerine Coğrafi İşaret  Alınacak..

Zılbıt- Malay Yemeklerine Coğrafi İşaret Alınacak..

Projenin uygulanması ile Gastronomi haritamızda yöresel mutfaklarımızdan Zonguldak’ın yöresel lezzetleri olan Türk mutfağı yemek arşivinde “Zılbıt” ve “Malay” yemekleri..

Gastronomi Haritamızda Zılbıt- Malay Yemeklerine Coğrafi İşaret 
 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nca (ZTSO)Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ilan edilen 2022 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programına sunulan ve başarılı bulunan “Zonguldak Yöresel Lezzetlerine Coğrafi İşaret Alıyor” başlıklı projenin imza töreni gerçekleşti.
 
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya katıldı.
 
Türkiye aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde sıkça nefis yemek tariflerine rastladığımız yemekler hakkında, Projenin uygulanması ile Gastronomi haritamızda yöresel mutfaklarımızdan Zonguldak’ın yöresel lezzetleri olan Türk mutfağı yemek arşivinde  “Zılbıt” ve “Malay” yemeklerine coğrafi işaret alınacak.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Oda olarak sektörel çeşitliliğin sağlanması konusunda birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Turizm sektöründe Zonguldak olarak hak ettiğimiz yere gelmeyi çok istiyoruz. 
 
Bu çalışmalarımızda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızın verdiği destekleri sıkı şekilde takip ediyor ve proje fikirlerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Ajansımızın açtığı başlığa sunduğumuz projemiz kabul gördü ve bugün Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz başkanlığında imza törenimizi gerçekleştirdik. 
 
Zılbıt- Malay Yemeklerine Coğrafi İşaret  Alınacak..
Projemize konu olan Malay ve Zılbıt yemekleri, yıllardır yerel mutfaklarda pişirilmiş günümüzde ise belli başlı restoran mutfaklarında belirli bir standarttan uzak pişirilmektedir. Bölgesel değeri tescilleyen coğrafi işaret, yöresel ürünlerin önemini ve değerini artırmaktadır. 
 
Proje ile Zonguldak’ın yöresel mutfak lezzetleri olan Malay ve Zılbıt hem belirli bir standarda kavuşturulacak hem de bundan böyle Zonguldak ile anılmaları sağlanacaktır. 
 
Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diler, Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’ a ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Lutfi Altunsu’ ya sağlamış oldukları destekten ötürü teşekkür ederim” dedi.
 
Gastronomi haritamız,yöresel lezzet,yöresel mutfaklar,Türk mutfağı yemek arşivi,aşçı haberleri , mutfak haberleri,nefis, yemek tarifleri


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler