Domatesin Faydaları Nelerdir?

Domatesin Faydaları Nelerdir?

Domates hakkında en çok sorulan sorular ve cevaplarını biliyormusunuz? Domates hangi kansere iyi gelir? Kimler domates yememeli? Domates iltihaba iyi gelir mi? Domates cildi güzelleştirir mi?

Domates nedir? Domatesin Faydaları Nelerdir, Domates hakkında en çok sorulan sorular ve cevaplarını biliyormusunuz? Domates hangi kansere iyi gelir? Kimler domates yememeli? Domates iltihaba iyi gelir mi? Domates cildi güzelleştirir mi? Domates kalbe iyi gelir mi?
 
Çiğ domates yemenin faydaları nelerdir?
 
Çiğ domatesin faydaları içeriğindeki antioksidanlardan ve yararlı bileşenlerden kaynaklanmaktadır. Domatesin içindeki ana antioksidan likopendir. Bu madde, bağışıklık sisteminde vücutta hasara yol açabilecek serbest radikalleri nötralize eder. Domatesin içinde ayrıca beta karoten, folik asit ve A, C, E vitaminleri bulunur.
 
Domates hangi hastalıklara iyi gelmez?
 
* Fazla Domates Yemenin Zararları
* Reflüye Davet Çıkarır.
* Eklem Ağrılarını Tetikler.
* Böbrek Fonksiyonlarını Yavaşlatır.
* Cilt Lekelerine Neden Olur.
* Bağırsak Sağlığını Bozar.
* Mesaneyi Yorar.
* Alerjiye Sebep Olur.
* Erkeklerde Prostat Hastalığı Oluşturur.
 
Domates hangi kansere iyi gelir?
 
Yaptığımız araştırmalarda domates ve soya fasulyesi tüketiminin akciğer, böbrek, prostat, mide, meme kanseri başta olmak üzere birçok kansere iyi geldiğini belirledik. Domatesin aynı zamanda yumurtalık kanserine ve rahimdeki fibroitleri, miyonları önleyici etkisini olduğunu da gösterdik.
 
Kimler domates yememeli?
 
Domates ayrıca, böbrek fonksiyonlarını bozabilecek potasyum bakımından da zengindir. Böbrek sorunları yaşıyorsanız domatesten uzak durmanızda fayda var. Domates içeriği sebebiyle bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle sıcak günlerde bebek ve çocuklar üzerinde bu etki daha çabuk gözükebilir.
 
Domates iltihaba iyi gelir mi?
 
Domates ürünleri ile ilgili yapılan klinik çalışmalar, iltihaplanma ve oksidatif stresin belirtilerine karşı yararlarını göstermektedir. Ayrıca kan damarlarının iç tabakası üzerinde koruyucu bir etki gösterirler ve kanın pıhtılaşma riskini azaltabilirler.
 
Domates cildi güzelleştirir mi?
 
Yağlı ciltlerde yağ oranını dengeler, kuru ciltlerde ise cildi nemlendirir. Zararlı güneş ışınlarından korunmanıza yardımcı olur. Cildinizdeki ölü derileri temizleyerek cildinizin canlanmasını sağlar. Ciltteki renk eşitsizliklerini giderir.
 
Domates kalbe iyi gelir mi?
 
Domates. Domatese kırmızı rengini veren likopen kalp hastalıkları riskini azaltıyor, kolesterolü düzenliyor. Yapılan çalışmalara göre, domatesi pişirerek tüketmek daha faydalı.
 
Domates gençleştirir mi?
 
Barındırdığı A vitamini, C vitamini ve folik asit ile insanlar için olmazsa olmazlardan. Adı geçen birçok sebze ve meyvede olduğu gibi Türkiye’de Bulunan Domates Çeşitlerinde de erken yaşlanmayı önler.
 
Domatesin Faydaları Nelerdir?
 
* Patlıcangiller ailesinin en faydalı üyesi olan sebzeli yemeklerin vazgeçilmezi domates içerisinde demir, potasyum, kalsiyum, fosfor mineralleri ve A,B,C vitaminlerini bulunduran oldukça faydalı bir besindir. Faydalarını sıralayacak olursak;
 
* Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyan domates aynı zamanda felç riskini de en az indirger.
 
* C vitamini yönünden zengin olan domates bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve grip benzeri virütik hastalıklara karşı korur.
 
* Safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine destek olur.
 
* Domatesin % 85’inde bulunan likopen kolesterolü düşürür, akciğer, rahim, prostat, serviks, göğüs kanserlerine karşı koruyucu özelliği vardır.
 
* Damar sertliğine iyi gelir.
 
* Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı giderir.
 
* Kalorisi oldukça düşük olduğundan diyet yapanların vazgeçilmezidir. Kalori kontrolü yaparken vücudunuzun mineral ve vitamin eksikliğini giderir.
 
* Kolesterolü düşürür, yağ asitlerini dengeler.
 
* Cilde tazelik kazandırır.
 
* Domates, yağ yakımını % 30 arttıran aminoasitlerin salgılanmasını tetikler.
 
* Likopen içeriğinden faydalanmak için kabuğunu soymadan tüketmenizi öneririz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler