Depremde İngiliz Aşçılar;

Depremde İngiliz Aşçılar; "Türk İnsanını Çok Seviyoruz"

Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak deprem haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgiler göre, Afet sonrası yurt içi ve yurt dışından kente gelen çok sayıda dernek ve sivil top..

 
Depremde İngiliz Aşçılar; "Türk İnsanını Çok Seviyoruz"
 
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin büyük hasar oluşturduğu Adıyaman'da, Valilik ve AFAD koordinesinde yaraların sarılması amacıyla çalışmalar devam ediyor.
 
Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak deprem haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgiler göre, Afet sonrası yurt içi ve yurt dışından kente gelen çok sayıda dernek ve sivil toplum örgütü üyeleri ile bazı belediye ekipleri de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.
 
İngiltereli aşçılık mesleğinde deneyimli 5 aşçı arkadaş da ülkelerinden gönüllü olarak geldikleri kentte, depremzede ailelerin yanı sıra alanda görevli yaklaşık 1100 güvenlik personeli için yemek üretiyor.
 
Depremde İngiliz Aşçılar; "Türk İnsanını Çok Seviyoruz"
Atatürk Stadyumu'nda kurulan seyyar mutfakta çeşitli yemekler pişiren aşçılar, her gün onlarca vatandaşın karnının doymasını sağlıyor.
 
"Türk insanını çok seviyoruz"
 
Aşçılardan Niti Balen, yaklaşık 2 hafta önce Adıyaman'a gelerek depremzedelere yardım etmeye başladıklarını söyledi.
 
Depremleri televizyon izlerken öğrendiklerini belirten Balen, "Aracımızla İngiltere'den yola çıkıp buraya geldik. Türk insanını çok seviyoruz ve Türkiye ile ilgili çok şey biliyoruz. Bize ne kadar ihtiyaç duyulursa buradayız. Adıyaman'da arama kurtarma, polis ve askerlerden oluşan 1100 personel ile depremzede insanlara yemek yapıyoruz. 
 
Depremde İngiliz Aşçılar; "Türk İnsanını Çok Seviyoruz"
Umarım bu küçük yardımımız işe yarıyordur ve yardım seferberliğinin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz." dedi.
 
Egidijus Statkus ise Londra'da otobüs şoförlüğü yaptığını ve aşçılık alanında bilgisi olduğunu aktardı.
 
Statkus, aşçı arkadaşlarına yardım için kente geldiğini belirterek, "Depremden dolayı çok üzgünüz ve şu anda da Türkiye insanlarına yardım etmekten dolayı çok mutluyum." ifadesini kullandı.
 
Depremde İngiliz Aşçılar; "Türk İnsanını Çok Seviyoruz"
Bilinen İngiliz Aşçılardan Aşçı Victor Rogalev de Londra'dan Adıyaman'a 2500 kilometre yol kat ettiklerini ve yemek pişirerek depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olduklarını anlattı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler