Eli Böğründe Nasıl Yapılır?

Eli Böğründe Nasıl Yapılır?

Türk Aşçı Haberleri Ve En Güncel Mutfak Haberleri Olarak Yemek Arşivimizde Araştırdık. Eli Böğründe Hakkında En Çok Sorulan Sorulardan Eli Böğründe Kaç Saatte Pişer? En Eski Yöresel Lezzetlerden

 
Kahramanmaraş'ın en önemli lezzetlerinden eli böğründe yemeği, kokusu ve lezzetiyle yemek sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.
 
Eve gelen misafirlere özel olarak hazırlanan bu yemek, her yiyeni kendine hayran bırakmayı başarıyor. Kuzu eti ya da dana eti ile yapılan bu yemek domates, sarımsak ve baharatlarla bir bütün haline geliyor. 
 
Türk Aşçı Haberleri Ve En Güncel Mutfak Haberleri Olarak Yemek Arşivimizde Araştırdık. 
İşte Kahramanmaraş'ın vazgeçilmez yemeği eli böğründe tarifi...
 
Dana eti daha geç pişeceği için yanında bulunan sebzelerde yanabilir. Bu da yemeğinizin lezzetinin kaçmasına sebep olabilir.
 
Eli Böğründe Hakkında En Çok Sorulan Sorulardan Eli Böğründe Kaç Saatte Pişer?
 
Üzerini önce pişirme kâğıdı, sonra alüminyum folyo ile kapatın. Ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-45 dakika pişirin.
 
Eğer etiniz hala sert geliyor ise bir 10 dakika kadar daha fırında pişirme Türk Aşçı Haberleri işlemine devam edebilirsiniz.
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Eli Böğründe Yemeği Yapımı....
 
Eli Böğründe Nasıl Yapılır?
En İyi Etli Yemeklerden Eli Böğründe İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   1 Kg Kuzu Eti
*   Yarım Kg Arpacık Soğanı
*   1 Kg Domates
*   100 Gram Kuyruk Yağı
*   6 Adet Yeşil Köy Biberi
*   6 Adet Kırmızı Biber
*   10-15 Orta Boy Sarımsak
*   Terayağı
*   Kırmızı Pul Biber, 
*   Kırmızı Toz Biber, 
*   Kekik, 
*   Karabiber, 
*   Tuz
 
En Eski Yöresel Lezzetlerden Eli Böğründe Yapılış Tarifi;
 
Tepsinin içerisine, et, domates, sarımsak, biber ve soğanı yerleştirin. Türk Aşçı Haberleri Etin üzerine kuyruk yağını ekleyin.
 
Sonra baharatlar ve tuz üzerinden serpiştirilir. En son ise 180 derecelik fırında 30 dk boyunca pişirin.
 
Deneyecek Olanlara Afiyet Olsun...
 
Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetlerinden biri olan Yöresel Mutfaklarımızda eli böğründe, et ve baharatlar ile yapılan bir yemek oluyor. Özellikle iftar sofralarında sıkça tercih edilen bu yemek, her yiyenin damağını şenlendiriyor.
 
Domates, biber ve kuşbaşından hazırlanan eli böğründe, Türk Aşçı Haberleri baharatlarıyla hazırlandıktan sonra 20 dakika içerisinde pişiyor.
 
Eli Böğründe Yapımında Hangi Et Kullanılmalı?
 
Eli böğrü yemeğinin yapımında sıklıkla kuzu eti tercih etiliyor. Bunun sebebi ise kuzu etinin, dana etine göre daha çabuk pişmesi oluyor. Fakat dilerseniz dana eti ile de bu yemeği yapabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler