• Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

  • Geleceğin

    Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?


Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

Modern gastronomi ve yenilikçi lezzetler ile birlikte dünya menü trendleri'ni uygulayabilecek gastronomi işletmeleri ve restoran konseptleri benim tecrübelerime göre aşağıdaki gibidir. Yazlık ve kışlık..

Geleceğin Menü Trendleri Nelerdir?
Şef Ahmet ÖZDEMİR
 
Geleceğin Menü Trendleri 2023' raporu yayınladı. Maalesef gastronomi alanında büyük bir hayal kırıklığı!!! Bu konuda öncelikle makalemin başında eleştirilerimi yapmak istiyorum ve daha sonrasında "Geleceğin Menü Trendleri" hakkında şahsi düşüncelerimi ilgililer ile paylaşmak istiyorum. Bana göre paylaşılan rapor tamamen amatörce hazırlanmış Türkiye'nin de içinde olduğu "coğrafya mutfaklarında asimilasyon" çalışmasıdır...
 
Geleceğin gastronomi trendleri ve Geleceğin Menü Trendleri özellikle son yıllarında en başarılı restoran menülerine girmeye başladı. Başta yabancı gıda markaları, uluslararası gastronomi kuruluşları, parlatılarak ünlü diye lanse edilen şefler ve ilgili aşçılık okulları gastronomi ve mutfak sanatları olarak konu hakkında rapor düzenleyip çalışmalar yapsalarda "şahsen" yapılan çalışmaları yeterli ve başarılı bulmadım.
 
Bizzat uluslararası ve kıtalararası konumlarda hem bir restoran ve mutfak danışmanı olarak, hemde uluslararası bir şef olarak mevcut kıtalararası tecrübelerimi gözden geçirerek Geleceğin Menülerinde "Geleceğin Menü Trendleri" raporu hakkında bir makale yazmaya karar verdim.
 
Geleceğin Menü Trendleri Nelerdir?
Geleceğin Menü Trendleri hakkında yayınlanan rapor tamamen yabancı gıda markalarının gastronomideki haçlı seferleri adı altında zengin ve köklü Türk mutfağı değerlerine yeni bir seferi olarak değerlendiriyorum. Ayrıca "gastromilliyetçilik" nedir isimli makalemde de detaylı bir şekilde belirtmiş olduğum "yabancı gıda markalarının Türkiye'de ve gelişmekte olan diğer dünya ülkelerinde yeni yeni planlarının olduğunu ortaya koyuyor.
 
Türkiye de bulunan yabancı gıda markalarının ürünlerinin market raflarında son kullanım tarihlerini yakaladığı bu günlerde son bir atılım yapma hedefi olduğunu sergileyen bu rapor, ünlü Türk mutfağı şeflerinden bazılarınıda bünyesine alması pek fazla şaşırtıcı değil. Zaten 40'ından sonra aşçı olan ve ilgili gazete, dergi ve televizyonlarda yabancı gıda markalarının finansman desteği ile parlatılarak 2 ayda  "dünyaca ünlü şef" yaptıkları mutfak fakirlerinden bahsediyorum. 
 
Peki bu nasıl oluyor? Bunlar nasıl "Türk Mutfağının yada dünya'da diğer ülke mutfaklarının En Başarılı Şefleri" olarak kamuoyuna yansıtılıyor?
 
Uluslararası Gastronomide Nasıl Aranılan Bir Mutfak Şefi Olunur isimli makalemde de bahsettiğim konulardan olan daha yumurta kırmasını bilmeyen ve vilayetini bile daha görmemiş kişileri Türkiye de bulunan yabancı gıda markaları ürünlerinin pazarlamasında kullanabilmek için abartısız 2 ayda dünyaca ünlü şef yapıyorlar. 
 
Günümüzde Aşçılık Mesleğinde Şovmenlik Esintilerini hat safaya çıkaran ülkemizde ve gelişmekte olan diğer dünya ülkelerinde yabancı gıda markaları işin dozunu iyice abartmış durumda. 
 
Çünkü kendi ülkelerinde dahi satamadıkları hazır gıda ürünlerini gelişmekte olan dünya ülkelerinde satıyorlar. Ama artık satamıyorlar!!! 
 
Dünyanın her yerinde aynı isimler ile hazır ve paketlenmiş gıda sektöründe yer edinmeye çalışan avrupa menşeeli gıda markaları dünyada farklı coğrafyaların geleneksel mutfak kültürlerini bozmaya ve kendilerine benzetmeye çalıştıkları biliniyor. 
 
Bu konudaki gerçek amaçlarının gizli tutulduğu ilgisiz projelerin sayısı artmıştır. Bu tür çalışmaların gerçek amaçlarının içerisinde 10-15 yıl önce hızlı bir şekilde dünyada çöküşe geçen fransız mutfağı ve ispanyol mutfağını yeniden popüler hale getirebilmek amacı ile  Michelin yıldızını'da koz olarak kullanmaktadırlar. 
 
Günümüzde ise Michelin yıldızlı restoranların "sonradan görme" zenginlerin sosyete'de anılabilmek amacı ile gittikleri pahalı restoranlar olduğu avrupa ve Amerika'da anlaşıldığı gibi diğer dünya ülkelerinde de bir popülerlikleri kalmadığı apaçık ortadadır. Gastronomide yeni trendler diye yutturmaya çalıştıkları "dünya mutfağı" saçmalıklarını "uydur, uydur salla" mantığı ile çabalarının arkasında kendi ürünlerini satmaya çalıştıkları tüm coğrafyalarda işin profesyonelleri tarafından bilinmektedir.
 
Yabancı gıda markalarının tek amaçları yatırım altyapılarının sermayesi olan ispanya ve fransa ekolünün reklam ve tanıtımının ta kendisidir. Çünkü fabrikalarındaki bütün yatırım sermayeleri bu yemek kültürü üzerine kurulmuştur. Dünyadaki diğer coğrafya mutfaklarını kendilerine benzetemezler ise "iflas" ederler.
 
Bunun için hedefleri ispanyol ve fransız mutfağı haricindeki dünyada bulunan tüm mutfak kültürlerini ve değerlerini "asimile" etmektir !!! Çünkü dünyada insanlar gelişen gastromilliyetçilik ve mutfak kültürü milliyetçiliği hakkında dünyada coğrafya mutfakları ve geleneksel mutfak kendi değerleri ile daha yakından ilgileniyor. Bu sadece Türkiyede değil tüm dünyada aynı şekilde.
 
Bu konulara 2022 Dünya "Gastronomi Trendleri" ve 2023 Dünya Gastronomi Trendleri makalelerim' de detaylı bir şekilde değinmiştim.
 
Yani sonuç itibarı ile Türkiye de bulunan yabancı gıda markalarının ürünlerinin reklamlarında kullandıkları ve "En Başarılı Mutfak Şefleri" diye Türkiye ve dünya kamuoyuna yutturmaya çalıştıkları şeflerin büyük bir kısmı gerçek bir şef olmadıkları gibi ismini kiraya veren, adlarına yemek kitapları yazılan, 40'ından sonra mimarlık, mühendislik ve avukatlık gibi gerçek mesleklerinde başarısız olarak mutfak şefliğine adım atan ve "mutfak şefi" yim diye geçinen konu mankeni "mutfak fakirleri"nin ta kendileridir.
 
Bu Proje ve Projelerde Yer Alan Şeflere Ve Aşçılık Akullalarına Bir Kaç Önemli Eleştirimi Daha Belirtmek İstiyorum;
 
** Başarılı bir aşçılık okulu yada mutfak sanatları merkezi öğrencilerine "hazır ürün", "hazır soslar" kullanmasını öğretmez ve tavsiye etmez. O ürünlerin nasıl yapılacağını öğretir...
** Deneyimli bir şef yemek tarifinde hazır sos yada hazır ürün kullanmaz, ham maddeden "ÜRETİR" yani kendisi yapar.
** İlgili aşçılık okulu müdürü veya geleceğin menü trendleri projesinde yer alan şefler; eğer hazır ürün, hazır sos, hazır püre, hazır baharat karışımları vb. ürünler kullanıyorsanız ve tavsiye ediyorsanız siz hangi işe yarıyorsunuz?
** Şef ne demektir? yahu bir salata sosunu bir et sosunu bile bir şu markadan şu kadar gr. kullanın diye tariflerinizde yazabilmek acaba utanç verici değilmi sizin için?
** Ustalık değerlerine sahip bir yönetici şef olmak yada olablmek bu kadar "ucuz" olamaz!!! -Ve siz dünyaca ünlü şeflerdensiniz öylemi?
** Birde bu muhteremler kendi kulandıkları hazır ürünlerden utanmadıkları gibi "tavsiye" ediyorlar!!!
** Bana göre bu tutumlar aşçılık mesleğinde başarılı şef temasında sözün bittiği noktadır...
 
Adı Geçen İlgili Şefler İçin Beyin Yakan Soru:
Koskoca internet dünyasında 1 tane dahi "makaleniz" yada "köşe yazınız" bile yokken aşçılık mesleği ve "yemek tarifleri" ile ilgili "nasıl" kitap ve kitaplar yazıyorsunuz? Peki bu kitapları kendinizin yazdığından eminmisiniz gerçekten? Aynalara bakarken neler hissediyorsunuz merak ediyorum. Yabancı gida markalarının sizin adınıza yazdıkları yemek kitaplarının insanlar tarafından anlaşılmayacağınımı düşünüyorsunuz yoksa?
 
İşte şef diye bu tür "konu mankenleri" ile tanıtım yaptıklarını sanan Yabancı gıda markalarının soytarılıkları ve ilgili ülkelerde uygulamaya çalıştıkları "toplum mühendisliği" projeleri sadece bunlar ile sınırlı değil!!! Düşünce tarzları ise dünyada sadece onlar akıllı diğerleri ise gerizekalı... Onlar ne derse diğerleri inanacak! Tabiri caiz ise deve kuşu'da kafasını kuma gömdüğü zaman saklandığını sanırmış...
 
Trend ve rapor diye yayınladıkları çalışma Yabancı gıda markalarının Tamamen kendi ürünlerini Geleceğin Menü Trendlerinde pazarlayabilmek için oluşturdukları bir tezgah ve pazarlama tekniği!!! Tam sayfa Restoran Yemek Resimlerinde GastroMesaj Hedefleri, marka ürünlerin kullanıldığı yemek tarifleri, uydurma şef resimleri, booolca laf kalabalığı Geleceğin Menü Trendleri raporu olarak asla kabul edilemez !!! Pardon ama Kimi kandırıyorsunuz siz?!!
 
Gelenekten Geleceğe diye lanse edilen Lezzetler tamamen "yabancı gıda markaları"nın milyarlık yatırımlar ile altyapısını hazırlayarak market raflarına koydukları ürünlerin ta kendileridir. Zaten ilgili çalışmada yayınlanan yemek tariflerine bakarsanız her tarifte 3-5 tane kendi yağını, kendi baharatını, kendi Özel Sosları'nın isimlerini ve Pişirme Tekniklerinin yapılabileceği pişirme ünitelerinin tanıtımını görebilirsiniz. 
 
Yabancı gıda markaları'da coğrafyaların geleneksel, yerel ve yöresel lezzetleri yok ederek bunların yerine market raflarına sıraladıkları kendi paketlenmiş hazır ürünlerini koymaktır. Yani siz uğraşmayın bunlar ile biz hazırladık zaten gelin bizim ürünlerimizi satın alın ve bizim ürünlerimiz ile sofralarınızı donatarak damak lezzetlerinizi bizim hazır ürünlerimize indeksleyin diyorlar... 
 
Bu amaç uğruna satın aldıkları onlarca mutfak şefini ve onlarca yazılı & görsel basında "kalemşör yemek yazarlarını ve gurmeleri" satın alarak yada kiralayarak menfaatleri doğrultusunda adeta bir papağan yada bukalemun gibi kullanıyorlar. Sadece Türkiyede değil tüm dünyadaki gelişmeye çalışan ikinci ve üçüncü dünya ülkelerinde de halen uygulamaktadırlar...
 
Şimdi Ülkemde Ve Diğer Dünya Ülkelerinde Bulunan Yabancı Gıda Markalarının Ürünlerini Satabilmek Amacı İle İnsanları Kandırmaya Yönelik Kendi Şahsi Menfaatleri Üzerine Sözde "Düzmece" Raporlarına Gerekli "Eleştirileri" mi Yaptıktan Sonra Gerçek "Dünya Menü Trendleri 2023 & 2024" İsimli Yeni Makaleme Geçmek İstiyorum....
 
Geleceğin Menü trendleri hakkında belirtmem gereken en önemli öncelik genel'e yansıyan ve bu konuda bir standat'ın olmamasıdır. Yani dünyanın herhangi bir yerinde bir esnaf lokantası yada yerel veya yöresel bir restoran Geleceğin Menü Trendlerinde yıllık Menü trendleri uygulayamaz. Bu tür gastronomi işletmeleri ancak geleneği yaşatır ve mevcut standartlarını koruyarak hayatta kalır.
 
Modern Gastronomi Ve Yenilikçi Lezzetler İle Birlikte Dünya Menü Trendleri'ni Uygulayabilecek Gastronomi İşletmeleri Ve Restoran Konseptleri Benim Tecrübelerime Göre Aşağıdaki Gibidir;
 
* Lüks Otel Restoranları Menüleri,
* Alakart Restoran Menüleri,
* Fine Dining Restoran Menüleri,
* Bistro Restoran Menüleri, 
* Orta Sınıf Restoran Menüleri,
* Yüksek Restoran Menüleri,
* Uluslararası Mutfak Konseptine Sahip Restoran Menüleri,
* Kıtalararası Restoran Konseptine Sahip Restoran Menüleri,
* Steak Restoran Menüleri,
* Deniz Ürünleri Konseptindeki Restoran Menüleri,
* Miçhelin Yıldızlı Restoran Menüleri,
* Zincir Marka Restoran Menüleri,
 
-- olarak sıralayabilirim. Modern gastronomi ve yenilikçi lezzetler arz ve talep meselesidir. Yazlık ve kışlık menü uygulayan restoran işletmeleride dünya Menü trendleri'ni uygulayabilecek restoran sınıfları içerisindedir. Orta sınıfın üzerinde ve yüksek sınıf Restoran Menüsünün Öneminde  zaman zaman mevsimine göre güncelleme yaparlar. Geleceğin Menü Trendlerinde bu menü güncellemeleri bazen bir sebze, bazen bir balık türü yada kebab çeşidi olabilir. 
 
Geleceğin "Menü Trendleri" Raporu Nelerdir? Özellikle Dünya Menü Trendleri İçerisinde 2023 & 2024 Yılları Arasında Sıralamaya Girecek En Önemli Konulardan Bazılarını 15 Madde Olarak Aşağıda Sıralamak İstiyorum.
 
1- Yerel Üretim Yöresel Ve Mevsimsel Sebzelerin Daha Fazla Kullanımının Artması İle Birlikte Kurutulmuş Sebze Çeşitleri De Geleceğin Menü Trendlerinde Daha Fazla Yer Verilecek...
 
2- Çiğ Beslenme, Asya Mutfakları, Füzyon Mutfağı, Türk Mutfağı, Gastronomi Ve Yemek Tarihi, Rafine Mutfaklar, Helal Gastronomi Ve Helal Sertifikalı Beslenme, Moleküler Gastronomi, Yeşil Elektrik, Sıfır Atık, Mutfak Bilimi, Mutfaklarda Yenilebilir Çiçekler, Mikro Filizler Ve Yeşil Nesil Restoran Özellikleri Geleceğin Menü Trendleri Arasında Daha Fazla Dikkate Alınacak ve Geleceğin Menü Trendlerinde En Önemli Özellikler Arasında Vazgeçilmezler Olacaktır...
 
3- Geleceğin Menü Trendlerinde Her Coğrafyanın Kendine Has Tarihi Lezzet Miraslarının Yeniden Gündeme Gelmesi...
 
4- "Yenilikçi Lezzetler Olarak Modern Sunumlar İle Gelenek Ve Gelecek Arasında Yeni Füzyon Lezzetlerinin Oluşması...
 
5- İsraf'ı Engellemek Amacı İle Gerekli Önlemlerin Alınarak Mutfaklarda Her Türlü Gıda Ürününün Sağlıklı Bir Şekilde Restoran Menülerinde Kullanılabilirliğinin Sağlanması...
 
6- Kırmızı Et Ve Steak Çeşitleri Konumunu En Özel Menü Trendleri ve Menü Mühendisliği Konuları İçerisinde Koruyacak...
 
7- Sürdürülebilir Ürünler İçeren Restoran Menülerinin Daha Fazla Kullanımının Sağlanması...
 
8- Yerel Tedarikçilerin Her Alanda Sağlıklı Ve Organik Ürünlerinin Yeni Restoran Menülerinde ve Menü Tasarımında Kullanımının Artması...
 
9- Bu Güne Kadar Bilinmeyen Yada Fazla Bir Kullanımı Olmayan Yöresel Ot Yemeklerinin (Doğal Otlar Ve Yeni Mantar Türleri) İle Vegam Ve Vejeteryan Yemeklerinin Artması...
 
10- 2023 & 2024 Menü Trendleri 'nde Daha Sade Yada Daha Güçlü Yemek Tabakları İle Karşılaşacağız. (Renk Ve Lezzet Kontrastı) Bu Özellik Restoran Konsept Tasarımlarına Ve Mutfak Tasarımlarına Da Yansıyacak.
 
11- İyi Hissettiren Yiyecekler Yeni Menü Trendlerinde Daha Fazla Yer Alacak. Ör; Çikolata, Muz, Ceviz, Kuru İncir, Bezelye, Peynir Çeşitleri, Tahıl Salataları Vb...
 
12- Kişiye Özel Servis Yapılan Bir Çok Restoran Menülerinde Paylaşma Hazzı'nı Yaşatan Daha Büyük Porsiyonlar Ve Yemek Çeşitleri Yer Alacak. (Ör; On Kişilik Bir Masada Bir Çeşit Ana Yemek Yada Diğer Lezzetler Aynı Çeşitler Kişi Sayısına Göre Yapılacak ve Maşa Servisi İle Misafirlere Paylaştırılacak)
 
13- Bir Çok Restoran Misafirine Özel Restoran Menülerinde Bilinçli Protein Tavsiyeleri Yer Alacak. Yeni Menü Trendleri Arasında Yine Özel İşaretler İle Daha Akıllı Ve Yönlendirici Aynı Zamanda Bilgilendirici Küçük Açıklamalar Yer Alacak...
 
14- Sakatat Yemekleri Ve Sokak Lezzetlerinden Bir Çoğu Fine Dining Restoran Menülerinde Yeni Menü Trendleri Arasında Yerini Alacak...
 
15- Bu güne kadar dünyada örnek diye gösterilen proje mutfaklar, market raflarındaki hazır gıda ürünleri ve Michelin yıldızı popülerliklerini kaybedecekler. Özellikle Michelin yıldızlı Restoranlar Sadece gösteriş peşinde koşan ve popüler olmaya çalışan "sonradan görmelerin" sosyal medyada boy gösterdikleri "şov alanları" olarak akıllarda kalacak.
 
ÖNEMLİ NOTUM- 01:
Yukarıdaki her madde ayrı bir makale konusudur... Vakit bulduğum ilk fırsatta belirtmiş olduğum 15 başlığın altını dolduracağım. Bu makaleyi yazmamın tek sebebi "Geleceğin Menü Trendleri 2023 Raporu" isimli çalışma ile yabancı gıda markalarının yapmış olduğu "toplum mühendisliği" projesine göstermek istediğim tepkidir. İnsanları "UYDURMA" reklam projeleriniz ile yönlendirdiğinizi sanmayınız.!!!. 
 
Çünkü çalışmanızın tamamı benim dünyada edindiğim tecrübe ve mesleki arşivime göre market raflarındaki ürünlerinizin tanıtımından ibaret olduğu gibi coğrafyaların gerçek mutfak kültürlerini kendi projelerinize ve kendi "gastromilliyetçilik" düşünceleriniz ile "ASİMİLE" etmeye çalışıyorsunuz... 
 
Proje mutfaklarınızı, market raflarındaki hazır gıda ürünlerinizi 3 ayda görsel medya ve yazılı basın aracılığı ile kendi parlattığınız yerli ve yabancı "mutfak fakirleri" aracılığı ile pazarlamaya çalışmanızı Dünya Mutfağı saçmalıklarınız ile birlikte ben hoş karşılamadım.!
 
Dünya'da tüm coğrafyaların mutfak kültürlerini yaşatan gerçek, duayen şefler'in de bu "asimilasyon çabalarınızı" duymasını ve bir an önce anlamasını umut ediyorum...
 
ÖNEMLİ NOTUM- 02;
Sadece restoran menüsü konusunda yazdığım diğer makaleleride aşağıdaki linklerden resmi web sitemden okuyabilirsiniz...
 
** bilgi paylaştıkça çoğalır. Kendine güvenen şefler bilgisini paylaşır. Çünkü doğada ve profesyonel mutfaklarda bizi bekleyen milyonlarca bilgi var. Biz yeni bilgileri bulabiliriz. Ama aşçılık mesleğinde geleceğin Türk mutfağı şefleri ve genç meslektaşlarımız bulamayabilir.
** Onlara yol göstermek GERÇEK TÜRK MUTFAĞININ SORUMLU DUAYEN ŞEFLERİNİN GÖREVİDİR.
 
Bilginizi paylaşarak kendi isminizi ve TÜRK MUTFAĞININ ismini sonsuza dek yaşatabilirsiniz... Bilgisini geleceğin şefleri ile paylaşan şeflerimize yürekten teşekkür ederim...
 
Menü Mühendisliği Nasıl Uygulanır?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Haber/156/Menu-Muhendisligi-Nasil-Uygulanir--.html
 
Menü Tasarımı Nasıl Yapılır?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Haber/154/Menu-Tasarimi-Nasil-Yapilir-.html
 
Menü Çeşitleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1202/Menu-Cesitleri-Nelerdir-.html
 
Menü Planlaması Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/110/Menu-Planlamasi-Nedir-.html
 
Menü Yönetimi Nedir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1204/Menu-Yonetimi-Nedir-.html
 
Örnek Restoran Menüleri -01-
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/66/Ornek-Restoran-Menuleri--01-.html
 
Restoran Yemek Menüsünün Önemi ve Özellikleri
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/1367/Restoran-Yemek-Menusunun-Onemi-ve-Ozellikleri.html
 
Geleceğin Menü Trendleri Nelerdir?
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Haber/233/Gelecegin-Menu-Trendleri-Nelerdir-.html
 
Restoran Menüsü Nasıl Yapılır
https://www.turkascihaberleri.com/HaberDetay/76504/Restoran-Menusu-Nasil-Yapilir.html

Geleceğin Menü Trendleri

Şefin Uluslararası ve Kıtalararası danışmanlık konularını içeren ingilizce web sitesini 'de "gastronomyconsultation" buradan ziyaret edebilirsiniz...

 
Şef Ahmet Özdemir
Uluslararası ve Kıtalararası
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
 
Şefin İngilizce Web Sitesi:
https://gastronomyconsultation.com
Hizmet alanları;
https://gastronomyconsultation.com/pages/14/My-Service-Areas.html
 
Şefin Türkçe Web Sitesi:
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com
Hizmet alanları;
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com/Sayfalar/86/Hizmet-Alanlarim.html
 
Kaynak:
Uluslararası Ve Kıtalararası Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı Ünlü Şef Ahmet Özdemir'in Şahsi Web Sitesindeki "GELECEĞİN MENÜ TRENDLERİ" İsimli Makalesi...
 
Türk Aşçı Haberleri Tavsiye Linki;
Şef Ahmet Özdemir'in Devam Eden Son Projesi Olan *Famous Turkish Chef Ahmet Ozdemir Opened "Elysium Lagos" Restaurants* Çalışmalarını Buradan İnceleyebilirsiniz...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler