Büyükorhan Kavurması Nedir?

Büyükorhan Kavurması Nedir?

Büyükorhan da bulunan kavurmacıların sırrı nedir? Kavurmayı nasıl pişiriyorlar? Bursa büyükorhan'da kavurma nasıl yapılır? Büyükorhan kavvurmasının püf noktaları nelerdir? kavurma ve güveç..

 
Büyükorhan kavurması nedir? Büyükorhan da bulunan kavurmacıların sırrı nedir? Kavurmayı nasıl pişiriyorlar? Bursa büyükorhan'da kavurma nasıl yapılır?
 
Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde 400 yıldır haftada bir kez pişen kavurma ve güveci yemek için ziyaretçiler ilçeye akın ediyor. İlçe, nüfusunun 7 katı ziyaretçiyi ağırladı.
 
Büyükorhan Kavurması Nedir?
Büyükorhan ilçesinde yüzyıllardır en iyi pişirme teknikleri pişirilen kavurmayı daha önce bölgede bulunan vatandaşlar yemek için sıraya giriyordu. 
 
İlçenin gönüllü turizm elçisi Ali Erdem’in yaptığı tanıtım atakları sonucu damaklarda ayrı bir lezzet bırakan meşhur kavurma ve güvecin ünü tüm Türkiye’ye yayıldı. 
 
Büyükorhan Kavurması Nedir?
Artık Türkiye’nin her yerinden kavurmayı yemek için lezzet tutkunları cuma günleri ilçeye akın ediyor. Her cuma günü taze olarak kesilen kuzu ve keçi etinden yapılan tonlarca kavurma ilçeyi ziyaret eden lezzet tutkunları tarafından kısa sürede bitiriliyor.
 
Türkiye gastronomi turizmine'de katkısı olan Büyükorhan ilçesinde kekikle yetişen kuzu ve keçilerin kesilmesiyle taze taze pişirilen kavurma ve güveçler misafirlere ikram ediliyor. 
 
Büyükorhan Kavurması Nedir?
Türkiye gastronomi haritamızda Büyükorhan ilçesinde asırlardır canlı hayvan ticaretinin gerçekleştiği ve yeni kesilen hayvanların etlerinin kavurma ve güveç yapılıp satıldığı Cuma Pazarı’na Türkiye’nin her yerinden insan geliyor. 
 
8 bin nüfusluk ilçe, 1 yılda yaklaşık 57 bin misafir ağırlayarak ilçe nüfusunun 7 katı misafir ağırlamış oldu.
 
Büyükorhan Kavurması Nedir?
Cuma Pazarı’nda işletmesi olan Mesut İlhan, ’Son 1 yılda Türkiye’nin her yerinden misafirler geliyor. İlçe nüfusumuzun yaklaşık 7 katı misafir ağırladık. Bu çok ciddi bir rakam. Biz hizmetlerimizi aksatmadan misafirlerimizi memnun etmek için en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz’’ dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler