En Sevilen Iğdır Yemekleri 'nden

En Sevilen Iğdır Yemekleri 'nden "Bozbaş Yemeği" Tarifi

Bozbaş Yemeği nasıl yapılır? En sevilen Iğdır yemeklerinden Bozbaş Yemeği için hangi malzemeler gereklidir? En sevilen besleyici kış yemekleri 'nden Bozbaş yapmanın..

 
En Sevilen Iğdır Yemekleri 'nden "Bozbaş Yemeği" TarifiBozbaş Yemeği nasıl yapılır?
En sevilen Iğdır yemeklerinden Bozbaş Yemeği için hangi malzemeler gereklidir?
En sevilen besleyici kış yemeklerinden Bozbaş yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Tek aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Iğdır mutfağında en meşhur yemeklerden Bozbaş tarifini sizler için hazırladık...
 
Bozbaş Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler:
 
* 500 Gr Kuşbaşı Koyun Eti
* 1 Su Bardağı Nohut
* 4 Yufka
* Tuz
* Karabiber
 
Bozbaş Yemeği Hazırlanış Tarifi: 
 
Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün. Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın. 
 
Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın. Az su ilave ederek iyice pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin. 
 
Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine kalan et suyunu gezdirin. Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın. Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler