Avokadolu Çilekli Smoothie

Seyit ÇETİNKAYA
Yazar:Seyit ÇETİNKAYA
Bu yazı

Sağlığımız açısından bağışıklık sitemini kuvvetlendiren Smoothie çeşitlerinden Avokadolu Çilekli Smoothie nasıl yapılır?
 
Avokadolu Çilekli Smoothie 
“Besin Değerli Meyve Püresi”
 
*     7 adet çilek temizlenir.
*     1 adet olgun avokado soyulup temizlenir.
*     3 adet hurma çekirdeği çıkartılır.
*     4 dal taze nane
*     yarım çay kaşığı vanilya 
*     1 su bardağı Hindistan cevizi
*     bir kahve fincanı parça Buz
 
En iyi Smoothie çeşitlerinden Avokadolu Çilekli Smoothie yapılış tarifi:
 
Tüm malzemeleri blender’da karıştırın ve servis yapınız. Afiyet olsun
 
Avokadonun Faydaları Besin Değerleri Nelerdir?
 
Avokadolu Çilekli Smoothie
Enerji değeri yüksek bir meyve olan Avokado yağ ve protein açısından da oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besleyici bir besindir.
 
Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp ve damar sağlığı açısından da yararlıdır.
 
Avakadonun Kabızlığa karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır.

 







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.