Şekerbura

 Güncel Mutfak Haberleri
Yazar: Güncel Mutfak Haberleri
Bu yazı

Azerilerin genelde Nevruz günü pişirdikleri şekerbura lezzetli bir kurabiye türü...
 
Ay şeklinde yapılan şekerbura çok eski dönemlerden beri bilinen bir tatlı. Nevruzda yapılıp kapı kapı dağıtılan şekerbura, sevenlerinin yıl boyu sık sık tükettiği bir lezzet. 
 
Yapımı aslında çok zor olmayan tatlının nakışları biraz el oyalıyor. İnternette tarifini pek çok yerde görebilirsiniz, ben @myfoodchannell kanalındaki tarifi kullandım. Gerçekten güzel ve farklı bir lezzet oldu, tarif için teşekkür ederim.
 
Kurabiyenin üstünü süslemek için gereken #makkaş adındaki aleti Bakü'den alıp getiren @ylmztuna182018, @aytentaskin3152 çiftine de ayrıca teşekkürler. 
 
Azerilerin genelde Nevruz günü pişirdikleri şekerbura lezzetli bir kurabiye türü...Çok sevdiğim bir yer olan Azerbaycan mutfağından daha çok tarif deneyeceğim. Size de şiddetle tavsiye ederim. 
 
Zemindeki çini ise hayranı olduğum @iznikfoundation eseri samarra İflah olmaz #çini tutkunu olduğumu bilmeyen kaldı mı? 
 
Not:
Sn. Tolunay Sandıkcıoğlu hocamızın sosyal ağından alıntıdır.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.