Mısır, karbonhidratlar açısından zengin bir besindir ve temel enerji kaynağı olarak görev yapar. Diyetisyen Aysel Yılmaz, mısırın, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağladığını..
Karalahana, haşlama ve pişirme sırasında yaydığı koku nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmese de, doğru tarifler kullanıldığında mükemmel sonuçlar elde edilebilir.
Kilis tarımında önemli bir yer tutan kimyon, sabahın erken saatlerinde tarlaların yolunu tutan işçiler tarafından toplanıyor. Toplanan kimyonlar güneşte kurutulup biçerdöver..
Pekmez, özellikle kalsiyum eksikliğini gidermede son derece etkilidir. Ayrıca, kansızlık sorununa iyi gelmekte ve içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücut için tam bir enerji..
Glutensiz beslenme, özellikle glüten intoleransı veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için hayati önem taşır. Çölyak hastalığı, glüten proteinine karşı aşırı..
Meyveler, vücut sağlığınızı destekleyen vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu öğeler sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenir ve çeşitli kronik..
Günümüzde sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmek, yoğun yaşam temposu içinde zorlayıcı olabilir. Ancak, zeytinyağlı yoğurt gibi sağlıklı atıştırmalıklar bu zorluğu aşmada mükem..
Mutfakların renkli ve canlı unsurlarından biri olan yeşil biber, içeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle sağlıklı yaşamın destekçisi olarak ön plana çıkıyor. Peki, günlük..
Kuruyemişler, besleyici değerleri, sağlık üzerindeki olumlu etkileri ve lezzetleriyle, dengeli bir diyetin önemli bileşenlerinden biridir. bu kuruyemişlerin özelliklerini inceledik..
Kan portakalı, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen, hem görsel hem de sağlık açısından zengin bir meyvedir. İşte, kan portakalının özellikleri, sağlık üzerindeki faydaları..
Sağlıklı bir yaşam tarzı ve doğru beslenme alışkanlıkları, tansiyon kontrolünde önemli rol oynamaktadır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilecek bazı içeceklerin özellik..
Yeşil yağ, zeytinyağı bazlı, içerisine taze otlar ve aromatik bitkiler eklenerek hazırlanan, mutfakların vazgeçilmez bir lezzet ve sağlık kaynağıdır. Geleneksel kullanım..
Pirincin ana vatanı Asya'dır. Özellikle Çin ve Hindistan, pirincin binlerce yıl önce ilk olarak kültive edildiği bölgeler arasında sayılır. Pirinç, tarih boyunca Asya'da önemli..
45 yaşından sonra başlayan ancak son yıllarda gençlerde de görülmeye başlayan kemik erimesi, özellikle kadınları etkiliyor. Kemik erimesine yol açan başlıca etkenler..
Yemekten sonra peynir yemenin bazı faydaları olabileceği söylenmektedir, ancak bu bilgiler genel olarak anekdotal kanıtlar veya kültürel geleneklere dayanmaktadır. Yine de..
Amarant, gluten içermeyen bir bitki olduğu için çölyak hastaları için güvenli bir alternatiftir. İşte amarantın çölyak hastalığına olabilecek faydaları. Amarant tamamen gluten içermeyen..
Domates, Güney ve Orta Amerika kökenlidir ve özellikle Peru, Bolivya ve Ekvador gibi bölgelerde ilk yetiştirildiği düşünülmektedir. 16. yüzyılda Avrupa'ya getirilmiş ve ora..
Salatalık, Asya'nın kuzeydoğusuna, özellikle de Hindistan'a özgüdür. Bu bölgede binlerce yıl önce ilk olarak yetiştirilmeye başlanmıştır. Tarih boyunca, salatalık çeşitleri..
Zeytinyağı nerelerde kullanılır? Zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı çeşitleri nelerdir? Zeytinyağı, zeytin ağacının (Olea europaea) meyvesi olan zeytinlerden elde edilen..
Badem Nedir? Badem Çeşitleri Nelerdir? Bademin Özellikleri Nelerdir? Bademin besin değeri nedir? Ancak, badem çeşitleri genellikle iki ana kategoriye ayrılır: tatlı badem ve acı ba..
Palamut balığı, Atlantik'te, Akdeniz'de ve Karadeniz'de yaygın olarak bulunan, ticari açıdan değerli bir balık türüdür. Genellikle soğuk denizlerde yaşarlar ama üreme dönem..
Küflü peynirler genellikle "mavi peynir" olarak da bilinirler çünkü peynirdeki küf genellikle mavi veya yeşil renkte görünür. Roquefort, Gorgonzola ve Stilton gibi peynirler bu katego..
Wasabi neyden yapılır? Wasabi nasıl yapılır, malzemeleri nedir? Wasabi'nin Hammaddesi nedir? Wasabi Tozu Nasıl Yapılır? Wasabi'nin Sağlık Faydaları Nelerdir? Wasabi Çeşit..
Kivide Hangi Besinler ve Vitaminler Bulunur? Kivinin Faydaları Nelerdir? Kivide Hangi Besinler ve Vitaminler Bulunur? Kivi tüketimi belirtilen düzeyde sağlandığı takdirde, vücut..
GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenle nen "Mutfakta Ata Mirası Projeleri ile Geleneksel Yemeklerin Markalaşması" panelinde konuşan Tahir..
Anadolu’nun merkezinde yer alan Konya, tarih boyunca pek çok medeniyetin beşiği olmuş, zengin tarımsal ve kültürel mirasını günümüze kadar taşımıştır. Hüyük çileği, bu..
1 Eylül 2024 tarihinde, balıkçılar “Vira bismillah” diyerek denize açılacak ve av sezonunu başlatacaklar. Av yasağının sona ermesiyle birlikte balık pazarlarında da büyük bir...
Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) çatısı altındaki 6 gıda ihracatçı birliğinin yürüttüğü bu proje, Türk mutfağının global arenada hak ettiği yere ulaşması için büyük bir adım olarak..
Coğrafi işaretin alınması, Seferihisar’ın yerel ürünlerinin hem ulusal hem de uluslararası arenada tanınmasına olanak sağlayarak, bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak..