• Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

  • Fileto Nedir?

    Fileto Nedir?

Fileto Nedir?

Mutfaklarda kullanılan bir kelime Fileto nedir? Tavuk filetosu nedir? Balık filetosu nedir? Çıraklığa ilk başlayanların kafasına takılan soru Fileto nedir? Fileto nasıl çıkartılır?

Fileto Nedir?
Mutfaklarda kullanılan bir kelime Fileto nedir? Tavuk filetosu nedir? Balık filetosu nedir? Çıraklığa ilk başlayanların kafasına takılan soru Fileto nedir? Fileto nasıl çıkartılır? Balığın filetosu nasıl çıkartılır? Tavuğun filetosu nasıl çıkartılır? Dana etinin neresine fileto denir? Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırladık…
 
Filetonun Sözlük Anlamı Nedir? 
kasaplık hayvanların sırtında, bel bölgesi boyunca iki yandaki gevrek ve değerli et.
 
Fileto Nedir?
Fileto Etler Nelerdir?
Daha çok kırmızı etler için kullanılan fileto, balık gibi beyaz etler için de uygulanabilmektedir. Kırmızı et için daha çok kasaplık hayvanların sırtında, dikensi çıkıntı boyunca iki yandaki etler Türk aşçı haberleri kullanılırken, balıklarda ise hayvanın yine aynı şekilde kılçığı ayıklanmış olarak servis edilir.
 
Etin en lezzetli hali olarak bilinen fileto, dana eti için bonfile veya kontrfile kullanılır ve bu et kasaplar tarafından farklı işlemlerden geçirilir, sofralarda yer edinir.
 
Fileto Nedir?
Öncelikle kelime anlamı olarak fileto ‘kemiksiz lop etten elde edilen ince dilim’ manasına gelir. Fileto, kırmızı etten veya beyaz etten elde edilebilir.
 
Her Et Çeşidinden Elde Edilen Fileto Etler Farklıdır:
Kırmızı et için daha çok kasaplık hayvanların sırtında, dikensi çıkıntı boyunca iki yandaki etler kullanılır. Dana etinden fileto elde etmek için bonfile veya kontrfile kullanılır ve bu et kasaplar tarafından farklı işlemlerden geçirilir. Türk aşçı haberleri Ancak bu et Türk mutfağında yaygın olarak kullanılmaz. Daha çok ABD ve Avrupa mutfağına özgüdür, diyebiliriz.
 
Fileto Nedir?
Fileto balık ve fileto balık çeşitleri, omurgası çıkarılmış, yüzgeçleri ve iç organları alınmış, derisi yüzülmüş veya yüzülmemiş balık etine verilen addır.
 
Fileto tavuk veya fileto tavuk göğsü ise tavuk bonfile olarak da bilinir.
Ördek, tavuk ve hindi fileto gibi kümes hayvanlarının bonfilesi Türk aşçı haberleri göğüsün iç kısmında bulunan kemiğe yakın kısmıdır. Tavuk fileto yapımı için bonfile kolaylıkla göğüsten çıkarılır ve içerisindeki kıkırdak tendon da temizlendikten sonra pişirilmeye hazır hale getirilir.
 
Fileto Nedir, Hayvanın Neresidir? Fileto Çıkarma Yöntemi (Balık Ve Et İçin)
 
Fileto Nedir?
Fileto dana, sığır, koyun, kuzu ve balık gibi farklı hayvanların etlerinden elde edilir. Fileto genellikle birçok mutfağın ana bileşenidir ve birçok yemek, bileşenlerden biri olarak belirli bir fileto tipini gerektirir. 
 
Fileto çıkarmak dikkat ve titizlikle yapılması gereken bir işlemdir. Peki, fileto nedir, hayvanın neresidir? Kırmızı et ve balık filetosu nasıl çıkarılır?
 
Fileto, et, tavuk, balık, dana ve kuzu etlerinin kemiklerinin çıkartılarak dilimlere ayrılması olarak tanımlanabilir. Fileto, kasaplık hayvanların sırtında, bel bölgesi boyunca iki yanlarında bulunur. 
 
Fileto Nedir?
Fileto, balık ve fileto balık çeşitlerinde ise omurgası çıkarılmış, yüzgeçleri ve iç organları alınmış, derisi yüzülmüş veya yüzülmemiş balık etini tanımlar. Amerika ve Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilen fileto, Türk mutfağında son yıllarda yer edinmeye başlamıştır.
 
Fileto Nasıl Çıkarılır?
Fileto çıkarmak dikkat ve özen gerektirir. Fileto çıkarma işlemini en doğru şekilde gerçekleştirilmesi için ilk nokta doğru bıçak seçimidir. Bunun için özel üretilen fileto bıçakları da tercih edilebilir.
 
Fileto Nedir?
Kemikli etlerde fileto çıkarılacağı zaman keskin bıçakla ete boydan boya bir çizik atılır. Bıçak kemik boyunca dışa doğru çevrilir, etin her iki tarafı için de aynı işlem uygulanır. Kemikten ayrılan etler, doğranır. Balı filetosu yaparken ise yapılması gereken en önemli işlem balığı kemiğinden düzgünce ayırabilmektir. 
 
Temizlenmiş olan balığın öncelikle başı çıkarılır. Ve baş kısmından itibaren bıçağı deri ve et arasına yerleştirin. Bir elinizle deriyi sıkıca tutarken bıçak yardımıyla deriyi etten ayırın.
 
Fileto Nedir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Foto Galeri Haberleri