Türk Mutfağında Lezzet Şampiyonu Şehirler Belirlendi

Türk Mutfağında Lezzet Şampiyonu Şehirler Belirlendi

Türkiye'nin dört bir yanından damak tadına güvenen 9 bin 932 katılımcı tarafından belirlenen lezzet şampiyonu şehirler...

Türk Mutfağında Lezzet Şampiyonu Şehirler Belirlendi
Türkiye'nin dört bir yanından damak tadına güvenen 9 bin 932 katılımcı tarafından belirlenen lezzet şampiyonu şehirler arasında; Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Van, İzmir, Konya ve Adana bulunuyor.
 
Kebapta Adana Açık Ara Önde
"En Lezzetli Kebap" kategorisini Adana oyların yüzde 71'ini alarak birinci oldu. Adana'yı sırasıyla yüzde 11 Şanlıurfa, yüzde 8 Gaziantep, yüzde 5 Diyarbakır ve yüzde 4 oy oranıyla Diyarbakır izledi. 
 
Kebap'ta birinci sıraya yerleşemeyen Gaziantep, yüzde 50 oy oranı ile lahmacunda birinci oldu.
En İyi Köfte İçin İnegöl Seçildi, Çiğ köfte de Şanlıurfa Ve Adıyaman Yarıştı
Katılımcıların oy verdiği "En Lezzetli Köfte" kategorisinde Akhisar, Tekirdağ, Akçaabat arasından İnegöl, en çok oy alan şehir oldu. 
 
Yüzde 46 oy oranıyla Türkiye'nin en lezzetli köfte rotası olan İnegöl'ü yüzde 26 oy oranıyla Akçaabat takip etti. Çiğköfte kategorisinde ise Şanlıurfa ve Adıyaman yarıştı. 
 
Katılımcıların cevaplarına göre en iyi çiğköfte yüzde 46 oy oranıyla Şanlıurfa'da yapılıyor, yüzde 42 oy oranıyla ise Adıyaman takip ediyor.
Pide Şampiyonu İç Anadolu'dan Geldi
Pidesiyle ünlü Karadeniz, birinciliği İç Anadolu Bölgesi'ne kaptırdı. "En Lezzetli Pide" kategorisinde Trabzon, Samsun, Kastamonu ve Konya yarıştı. 
 
yüzde 44 oy oranıyla Konya, Karadeniz şehirleri arasından sıyrılarak pidelerinin lezzetini kanıtladı. Konya'yı yüzde 25 oy oranıyla Trabzon izledi.
 
Kahvaltıda Kıran Kırana Mücadele
Testin en şaşırtan sonuçlarından biri de "En Lezzetli Kahvaltı" kategorisinden geldi. Kahvaltısıyla ön plana çıkan Van, birinciliği İzmir ile paylaştı. 
 
yüzde 35 oy oranlarıyla en lezzetli kahvaltı şehri Van ve İzmir oldu. Gaziantep ise yüzde 13 oranıyla onları izleyerek 3. sıraya yerleşti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler