Malkara’nın 15 Yeni Aşçısı Oldu

Malkara’nın 15 Yeni Aşçısı Oldu

Malkara Halk Eğitim Merkezinde 1 ay önce açılan ve Kursun öğretmenliğini Aşçıbaşı, Mutfak Ustası Tunay...

Malkara’nın 15 Yeni Aşçısı Oldu
“Malkaralı Aşçı Adayları Birbirinden Güzel Yemekler Yapmayı Öğrenip Uygulamasını Yaptı”
 
Malkara İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğü işbirliği ile açılan ‘Aşçı Çırağı’ Kursunda bayanlar ve erkekler yaptıkları uygulamalı eğitimde hünerlerini sergileyip aşçı oldular.
 
Malkara’nın yeni aşçıları eğitimde öğrendiği yemekleri uygulamada hem yaptılar hem de yediler.
 
Malkara Halk Eğitim Merkezinde 1 ay önce açılan ve Kursun öğretmenliğini Aşçıbaşı, Mutfak Ustası Tunay Mergen’in yaptığı kursa katılan kursiyerler öğrendiklerini uygulamalı eğitimde sergilediler.
 
 Hafta içi her gün 6 saat boyunca 250 saati Teorik, 22 saati ’de Pratik olmak üzere 272 saat boyunca eğitim gören 12’si bayan 3’ü erkek olmak üzere 15 kursiyer aşçı adayı eğitimi gördü. 
 
Kursiyerler ayrıca kurslara katıldığı süre içerisinde İŞKUR’dan yol ve yemek parası adı altında günlük 20 lira ücret aldı. 
 
Yoğun bir eğitim gören aşçı adayları Kurs öğretmeni Aşçıbaşı Tunay Mergen tarafından uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Kursiyerler öğrendikleri bilgilerle öğretmen eşliğinde Ünerlerini sergilediler.
 
Yapılan yemekler daha sonra kursiyerler tarafından Malkara Halk Eğitim Merkezinde ki öğrenim gördükleri sınıfa getirilerek sunum yapılmasının ardından afiyetle yendi.  
 
 “Talep Olursa Yine Açacağız”
Kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR imzalı ve onaylı Aşçılık sertifikası verileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sevdican Doğan, “ Yaklaşık 1 ay önce bu kursu başlattığımızda hedeflerimiz vardı. Çok güzel yemekler pişirmek erkeler ve bayanlar tarafından. 
 
Bunun sonucunda buradan alacakları belgelerle yemek fabrikalarında yada kendi imkanlarıyla açacakları yerlerde bu belgelerini değerlendirmek kursiyerlerin en büyük amacıydı. Kursumuz 272 saat toplamda. Bunun 250 saati teorik ve 22 saati pratikti. 15 kursiyerimiz var. İş kur destekli bu kursumuzu açtık. Talepler doğrultusunda çeşitli kurslarımızı açmaya devam edeceğiz.” Dedi.
 
 “Şimdiden Sonra Artık Lokanta Da Açabilirim”
Aşçı adayı kursiyer 51 yaşındaki Nurdan Yılmaz, “Bu kursa katılmamım amacı ev hanımıyız ama kendimiz geliştirmek için. Daha güzel yemekler yapmak için ve püf noktalarını öğrenmek için geldim. Birazda profesyonel olmak için. Şimdiden sonra artık lokanta da açabilirim. Başka bir iş yerinde de çalışabilirim.” Dedi.
 
 “Profesyonel Bir Aşçının Yanında Daha Önce Hiç Bulunmadım”
Aşçı adayı kursiyer 45 yaşındaki Renk Üstünkol, “Kursun açılacağını ilk duyduğum zaman beni çok cezbetti. 25 yıllık ev hanımıyım ama burada öğrendiklerim bana ilginç şeyler kazandırdı.
 
Profesyonel bir aşçının yanında daha önce hiç bulunmadım. Tecrübe oldu benim için. Kursumuz çok güzel geçti. halk eğitim müdürlüğüne, işkur’a ve ustamıza çok teşekkür ederim. Dedi.
 
 “Her Gün Değişik Menüler Hazırlıyoruz”
Aşçı adayı kursiyer 22 yaşındaki Tuba Kaptan Dursun, “Kursa katılma amacım daha iyi yemek yapabilmek, daha iyi lezzetli yemeklerle iddiamı konuşturmaktı. Yeni bir ev hanımıyım. Daha iyi yemekler yapmak istiyorum. Ustamızın bize kattığı menülerle evimizde her gün değişik menüler hazırlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
 “Emeği Geçen Herkese Teşekkürler”
Kursun öğretmeni Aşçıbaşı, Mutfak Ustası Tunay Mergen ise, “ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İşkur’un düzenlediği bu kursa ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerim bana yardımcı oldular. Çabuk öğreniyorlar. Yemek üzerine konular anlattım. Anlatırken de aynı zaman da Hijyen ve İş güvenliği üzerinde durduk ve anlattık. 
 
Ayrıca yemek yapımında püf noktalarını öğrendiler. Yemeğin can alıcı ve dikkat çeken bölümlerini gördüler. Öğrendiklerini ve gördüklerini öğrencilerim burada uygulayacaklar. Şimdi de Uygulamalı eğitim yapıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler