Evde Şeflerden İlhamla

Evde Şeflerden İlhamla "Tencerede Kuzu" Tarifi

Evde şef tadında bir yemek hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan tencerede Kuzu tarifi, yumuşacık eti ve eşsiz aroması ile sofraların 'ızın yıldızı olmaya aday. ..

 
Evde Şeflerden İlham Alınarak Hazırlanan Lezzet: "Tencerede Kuzu" Tarifi
 
Evde şef tadında bir yemek hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan Tencerede Kuzu tarifi, yumuşacık eti ve eşsiz aroması ile sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak  sunmuş olduğu bu doyumsuz tarif, kuzu etinin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarıyor. İşte evde Tencerede Kuzu yapmanın püf noktaları ve dikkat edilmesi gerekenler.
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Tencerede Kuzu için Gerekli Malzemeler:
 
* 10 Parça Kuzu Kuzu Eti
* 3 Adet orta boy kuru soğan
* 10 Diş sarımsak
* 3 Yemek kaşığı saf  tereyağı
* 3 Yemek kaşığı sirke
* 2,5 Çay kaşığı kimyon
* 2/3 Çay kaşığı tarçın
* 2 Çay kaşığı  karabiber
* 1,5 Tatlı kaşığı tuz
* 1,5 Su bardağı kemik suyu
* 4 Adet defne yaprağı
* 2 Dal taze biberiye
 
Tencerede Kuzu Nasıl Yapılır?
 
* Eğer bakır bir tencereniz varsa, bu tarif için kullanın. Tencerede saf tereyağını eritin ve taze biberiye dalını tereyağında bir tur döndürüp tencereden alın.
* Etleri tencerede her iki yandan mühürleyin ve bir kenara alın.
 
* Elma dilim soğanları ve bütün sarımsakları tencereye ekleyin. Sarımsakların uçları kahverengiye dönene kadar soteleyin, sonra etleri tekrar tencereye ekleyin.
* Sirke ve baharatları etin üzerine ekleyin. Son olarak kemik suyunu ekleyip kaynamaya başladığında altını kısın ve defne yaprağını ilave edin.
* Suyunu çok çektirmemeye özen göstererek yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Püf Noktası:
Et yemeklerinde sirke kullanımı, proteinin yapısındaki kimyasal bağların parçalanmasına yardımcı olur, böylece et daha kısa sürede pişer ve son derece yumuşak olur. Limon suyu da benzer etki yapar ancak ekşiliğini dikkate alarak kullanılmalıdır.
 
Bu özel tarifle, evde şefler gibi lezzetli yemekler hazırlayabilir, ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir gastronomik deneyim sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler