Şef Tolga Bozok boğaziçi

Şef Tolga Bozok boğaziçi "Fenz"de Yenilikçi Lezzetler

Fenz, şehrin en çok tercih edilen yerlerinden biri olma özelliğini sadece konumu ve tasarımıyla değil, aynı zamanda sunmuş olduğu kıtalar arası lezzetlerle de korumaktadır. Mutfak..

 

Şef Tolga Bozok boğaziçi "Fenz"de Yenilikçi Lezzetler

Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri sitesi olarak, İstanbul'un en gözde mekanlarından biri olan Fenz ve Şef Tolga Bozok hakkında son gelişmeleri paylaşmak istedik...
 
Boğaziçi'nin eşsiz manzarasına karşı İstinye-Yeniköy hattında konumlanan Fenz, lezzet severler için yenilikçi ve sofistike bir buluşma noktasıdır. Akdeniz ve Asya mutfağının en seçkin tatlarını zarafetle birleştiren bu mekân; Lounge, Fine Dining Restoran ve Roof Bar olmak üzere üç farklı atmosferi bünyesinde barındırıyor.
 
Fenz, şehrin en çok tercih edilen yerlerinden biri olma özelliğini sadece konumu ve tasarımıyla değil, aynı zamanda sunmuş olduğu kıtalar arası lezzetlerle de korumaktadır. Mutfak Sanatları Merkezi’nde eğitim almış ve pek çok önde gelen restoranda şeflik yaparak tecrübesini artırmış olan Executive Şef Tolga Bozok, Fenz'in mutfak ekibine liderlik ediyor. 
 
Tolga Bozok, kariyer yolculuğunda birçok başarılı şefle çalışmanın kendisine kaliteli bir alt yapı kazandırdığını ve bu sayede sektörde kendini kanıtlama fırsatı bulduğunu belirtiyor. Ayrıca, yurt içinde ve dışında danışmanlık vererek ve özel davetler, organizasyonlar düzenleyerek deneyimlerini genişletmiş. Fenz'de Executive Şef olarak görev yapmanın yanı sıra, üç yıldır eğitmen şeflik yaparak bilgi ve tecrübelerini yeni nesillere aktarmaya devam ediyor.
 
Fenz'in Mutfak Sırları
Şef Tolga Bozok'un ellerinden çıkan, zengin başlangıçlar, paylaşımlık tabaklar ve ana yemekler Fenz'in menüsünü çeşitlendiriyor. Menü, yenilikçi bir yaklaşımla, Asya dokunuşları ve dünya klasiklerini yerel ürünlerle harmanlayarak oluşturuluyor. Şef Bozok, özellikle deniz ürünleri ve kabuklularla çalışmayı sevdiğini, ayrıca yerel ve coğrafi işaretli ürünlerin kullanımına öncelik verdiğini vurguluyor. 
 
Fenz'in mutfağında deniz ürünleri, etler ve sebzeler, taze otlar ve farklı pişirme teknikleriyle bir araya getirilerek Akdeniz ve Asya mutfağının harmonisini sunuyor.
 
Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Fenz
Fenz, sürdürülebilirlik konusunda da öncü bir rol üstleniyor. Şef Tolga Bozok, menüyü hazırlarken mevsimsel ve sürdürülebilir ürünlere önem verdiğini, yerel üreticileri desteklemenin ve minimum atık ilkesiyle çevreye saygılı bir işletme olmanın Fenz'in temel prensipleri arasında yer aldığını belirtiyor. 
 
Geleceğe yönelik hedeflerini sorduğumuzda, popüler kültürü ve dünyanın genel durumunu dikkate alarak, daha az atık üreten, temiz içerikli mutfaklar kurmayı ve bu prensibi tüm ekip üyelerinin benimsemesini sağlamayı amaçladığını ifade ediyor.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Fenz ve Şef Tolga Bozok'un sürdürülebilirlik ve yenilikçilik yolundaki bu ilham verici yolculuğunu takip etmeye devam edeceğiz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler