Uluslararası Şili Festivalinde Türk Mutfak Sanatı

Uluslararası Şili Festivalinde Türk Mutfak Sanatı

Demir, 24 Mart'ta sona eren festivalin hem açılışını yaptı hem de kapanış yemeğinin hazırlanmasını üstlendi. Festival süresince diğer katılımcı şeflerle birlikte Mardin’in özgün..

 
Şef Ebru Baybara Demir, Şili Festivalinde Türk Mutfak Sanatını Tanıttı
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesinden öğrenildiğine göre, Gastronomi alanında Nobel olarak kabul edilen ödülün sahibi, Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı şeflerden Ebru Baybara Demir, Latin Amerika'nın en prestijli mutfak etkinliklerinden biri olan Ñam Santiago Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti. 
 
Demir, 24 Mart'ta sona eren festivalin hem açılışını yaptı hem de kapanış yemeğinin hazırlanmasını üstlendi. Festival süresince diğer katılımcı şeflerle birlikte Mardin’in özgün yemeği teşt pilavını pişiren Demir, Türk bayrağını gururla taşıyarak yemeklerin dağıtımını Cercis Murat Konağı’nın özgün sunumlarıyla gerçekleştirdi. Etkinlik, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde 20 bin gastronomi uzmanını bir araya getirdi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz da etkinliğe katılanlar arasındaydı.
 
'La Mesa de Chile' temasıyla düzenlenen ve 22-24 Mart tarihleri arasında 11. kez ziyaretçilerini ağırlayan Ñam Santiago Festivali, Santa Rosa de Apoquindo Parkı’nda gerçekleştirildi. Festival, Şili mutfak kültüründen sosyal gastronomiye, yenilikçilikten sürdürülebilirliğe kadar pek çok alanı kapsayan Ñam Mercado, Ñam Innova, Resto Ñam ve Ñamcito gibi bölümleri ile dünya çapından 20 bin ziyaretçiyi ağırladı. Şef Ebru Baybara Demir’in açılış ve kapanış yemeklerini hazırladığı festival, bu yıl yine ulusal ve uluslararası alandan pek çok gastronomi profesyonelini bir araya getirdi.
 
'Let's Change the World by Eating - Yiyerek Dünyayı Değiştirelim' sloganıyla düzenlenen festival, sağlık, kültür ve çevre gibi konuları gastronomi üzerinden ele almayı ve Latin Amerika’daki sosyal yenilikçilik projelerine destek olmayı amaçlıyor. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi olarak, Şef Ebru Baybara Demir'in uluslararası arenada Türk mutfak kültürünü başarıyla temsil etmesinin gururunu yaşıyoruz ve bu benzersiz etkinliğin detaylarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler