Bayburt Üniversitesi'nde Gastronomiye Pratik Yaklaşım

Bayburt Üniversitesi'nde Gastronomiye Pratik Yaklaşım

Yaklaşık 100 öğrenci, programın ilk yılında aldıkları teorik eğitimlerin ardından, ikinci yılda modern ekipmanlarla donatılmış Gastronomi Laboratuvarı'nda pratik yapma fırsatı buluyor..

 
Bayburt Üniversitesi’nde Aşçılık Eğitiminde Uygulamalı Derslerin Önemi... Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi - Özel Haber
 
Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Aşçılık Programı, öğrencilerine teorik bilgilerin yanı sıra, uygulamalı aşçılık eğitimleri ile yöresel ve uluslararası mutfak kültürleri hakkında derinlemesine bilgi sunuyor. Programın ikinci yılında, öğrenciler beş yıldızlı otel mutfaklarını andıran Gastronomi Laboratuvarı’nda eğitim alıyorlar. Burada, Anadolu’nun geleneksel tatlarından dünya mutfaklarının seçkin örneklerine kadar geniş bir yelpazede yemek hazırlama sanatını öğreniyorlar.
 
Yaklaşık 100 öğrenci, programın ilk yılında aldıkları teorik eğitimlerin ardından, ikinci yılda modern ekipmanlarla donatılmış Gastronomi Laboratuvarı'nda pratik yapma fırsatı buluyor. Yenilenen laboratuvar, Anadolu lezzetlerinden hünkarbeğendi, fırında çömlek gibi yemeklerin yanı sıra, Kore, Fransız, İspanyol ve Hint mutfaklarına ait yemeklerin de pişirildiği bir eğitim alanı olarak hizmet veriyor.
 
Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, öğrencilere yöresel, ulusal ve global mutfakların inceliklerini öğretme amacı taşıdıklarını belirtiyor. Programın, öğrencileri turizm sektörüne nitelikli birer profesyonel olarak hazırlamayı hedeflediğini ve bölgeye önemli katkılarda bulunacağını vurguluyor.
 
Öğretim görevlisi Mehmet Nazik Gül ise, öğrencilerin ilk yıl temel mutfak bilgileri ve beslenme ilkeleri gibi dersler aldıktan sonra, ikinci sınıfta mutfakta yoğun bir uygulamalı eğitime tabi tutulduklarını ifade ediyor. Bu eğitimin, mezuniyet sonrası turizm sektöründe hızlı bir şekilde adapte olmalarını sağladığını belirtiyor.
 
Öğrencilerden Nazlı Çiçek ve Şennur Aydoğan, uygulamalı derslerin ve staj programının, sektörle tanışma ve tecrübe edinme fırsatları sunduğunu, böylece mezuniyet sonrasında daha iyi iş imkanlarına sahip olacaklarını düşündüklerini paylaşıyorlar.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi olarak, Bayburt Üniversitesi'nin Aşçılık Programı öğrencilerinin, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı derslerle sektöre sağlam bir adım atacaklarına inanıyor, öğrencilere ve programın eğitim kadrosuna başarılar diliyoruz. Bu eğitim modeli, aşçılık ve gastronomi alanında ülkemizin yetenekli bireyler yetiştirmesine önemli katkılar sunacak gibi görünüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler