Şef Ahmet Turan Etli Kimdir? Mutfak Serüveni Nedir?

Şef Ahmet Turan Etli Kimdir? Mutfak Serüveni Nedir?

Ahmet Usta, 1975 yılında henüz on yaşındayken Bekereci Kebap’ta babası Ömür Etli ile birlikte komi olarak çalışmaya başladı. Genç yaşta mesleki becerilerini geliştiren..

 
Şef Ahmet Turan Etli Kimdir? Mutfak Serüveni Nedir?
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Türkiye Aşçılar Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi ve Eskişehir Aşçılar Derneği Başkan vekili Ahmet Turan Etli'nin zengin mutfak geçmişi üzerine derlediğimiz bilgilerle dolu bu özel haberi "şef kimdir" haberlerimizde sunuyoruz. 18 Nisan 1965, Kahramanmaraş doğumlu Ahmet Turan Etli, çocukluğundan itibaren babasının yanında aşçılık yaparak bu mesleğe adım atmıştır.
 
Ahmet Usta, 1975 yılında henüz on yaşındayken Bekereci Kebap’ta babası Ömür Etli ile birlikte komi olarak çalışmaya başladı. Genç yaşta mesleki becerilerini geliştiren Etli, 1976'dan 1990 yılına kadar Eskişehir'in Odunpazarı bölgesinde aileye ait işletmede aşçılık yaptı.
 
1991 ve 1993 yılları arasında Kahramanmaraş’ta kendi markası Hacı Ömür Usta Et Lokantası'nı kurarak işletmecilik ve aşçılık yönlerini geliştirdi. Eskişehir’e dönüşünde, 1996 yılında kendi işletmesi olan Lezzeti Şahaneyi açarak şehre yeni bir lezzet anlayışı getirdi. Ahmet Usta, sırasıyla 1997'den 2016 yılına kadar Hasır Kebap, Ar Kebap, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Özgüven Restaurant, Lidya Park, Maya Et Lokantası ve Namlı Otel gibi çeşitli prestijli mekanlarda aşçıbaşı olarak görev aldı.
 
2016 yılından itibaren Tei Eskişehir yerleşkesindeki Konukevi'nde Aşçıbaşı olarak kariyerine devam eden Etli, aynı zamanda genç aşçılar için bir mentorluk görevi üstlenmiş, onların yetişmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye genelinde 43 farklı dernekte aktif olarak görev alan Ahmet Usta, aşçılık mesleğinin inceliklerini genç kuşaklara aktarmaya devam etmektedir.
 
Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Turan Etli, mesleğine olan tutkusunu ve deneyimlerini yeni nesillere aktarma konusundaki çabalarıyla tanınmaktadır. Biz de Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, bu değerli şefin mutfak sanatlarına olan katkılarını takdirle karşılıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
 
Ödülle Taçlandırılan Kariyer
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, yönetim ve danışma kurulumuzun kararıyla, Sn. Ahmet Turan Etli'ye "Yılın En İyi Şefleri" ödülünü uygun görmüş bulunmaktayız. Bu ödül, Sn. Etli'nin geleneksel Türk mutfağına olan hizmetlerinden ve Türk mutfak kültürünün uygulanması ve yaşatılmasındaki faydalı çalışmalarından ötürü verilmiştir. 2018 yılı itibarıyla 6 yıldan fazla süredir verdiğimiz ödüller arasında, bu ödül, tarafımızdan verilen 58'inci belge olarak kayıtlara geçmiştir.
 
Değerli Türk Mutfağı Şeflerimizden Ahmet Turan Etli'ye minnettarlığımızı ifade eder, çalışmalarında sonsuz başarılar dileriz. Türk Mutfak kültürünün tanıtımı ve yaşatılması yolunda Türk Aşçı Haberleri sizlerle birlikte büyümeye devam ediyor.
 
Şef Ahmet Turan Etli Kimdir? Mutfak Serüveni Nedir?
**Yönetim ve Danışma Kurulu;
https://www.turkascihaberleri.com/Sayfalar/18/Yonetim-ve-Danisma-Kurulu.html
**Verdiğimiz Başarı Belgeleri Arşivi;
https://www.turkascihaberleri.com/Sayfalar/16/VERDIGIMIZ-BASARI-BELGELERI-.html

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler