Türk Gastronomi Uzmanları Avrupa'da Ödüllendirildi

Türk Gastronomi Uzmanları Avrupa'da Ödüllendirildi

Ödül alanlar arasında, Berlin'in sevilen restoranı San Marco'nun kurucusu ve sahibi Adnan Öz ile İngiltere'de Türk mutfak kültürünü tanıtan ve İngiliz Kraliyet Ailesi'ne yeme..

 Lezzet Elçileri, Federasyon, restoranı, profesyonel, gastronomi
 
Türk mutfak kültürünü Avrupa'ya taşıyan ve bu alanda önemli başarılar elde eden Türk iş insanları, Berlin'de düzenlenen özel bir törenle onurlandırıldı. "Türkiye'nin Lezzet Elçileri - Eurotürk Gastoherolar" adı verilen bu etkinlik, LEZZET Dernekleri Federasyonu (LDF) ve Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) iş birliğiyle gerçekleştirildi ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından desteklendi.
 
Törende, Türk mutfak sanatlarını Avrupa'da tanıtan ve bu alanda önemli işlere imza atan 50 Türk kökenli iş insanı, "Şükran ve Başarı Ödülleri" ile ödüllendirildi. Bu özel gecede, toplamda 42 iş insanı ödüllerini şahsen alırken, bazıları katılamadı.
 
Türk Gastronomi Uzmanları Avrupa'da Ödüllendirildi
Ödül alanlar arasında, Berlin'in sevilen restoranı San Marco'nun kurucusu ve sahibi Adnan Öz ile İngiltere'de Türk mutfak kültürünü tanıtan ve İngiliz Kraliyet Ailesi'ne yemek servisi yapmasıyla bilinen aşçı Hüseyin Özer de bulunuyordu. Etkinlik, Türk kökenli  Gastronomi Uzmanları ve iş insanlarını Avrupa'nın dört bir yanından bir araya getirerek, onların başarılarını kutladı.
 
Gece boyunca, geçmiş dönemlerde döner büfesi açan Kadir Numan, Egetürk sucukları üreticisi Burhan Öngören, Marmara zeytinlerini tanıtan Hüseyin Kuru ve ‘7 Gün’ ayranlarını piyasaya süren Mehmet Özcan gibi rahmetli iş insanları adına da ödüller verildi. Bu ödüller, yakınları tarafından alındı.
 
Türk Gastronomi Uzmanları Avrupa'da Ödüllendirildi
Vasfi Pakman, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında, Avrupa'daki lezzet elçilerimizi Türk sektör profesyonelleriyle buluşturmayı sürdüreceğiz. Türkiye sizlerle gurur duyuyor" ifadelerini kullandı. TDU Başkanı Remzi Kaplan ise, Berlin’de döner fabrikası işleten ve ödül alan isimlerden biri olarak, yeni nesil Türk iş insanlarının Avrupa'da daha da başarılı olacaklarına dair umutlarını dile getirdi.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre, Türk gastronomi elçilerinin bu ödülleri, onların Avrupa'daki Türk lezzetlerini tanıtma çabalarının bir tanınması niteliğindedir. Bu başarılar, Türk mutfak kültürünün uluslararası arenada daha da ileriye taşınmasına katkı sağlamaktadır.
 
Türk Gastronomi Uzmanları Avrupa'da Ödüllendirildi


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler