Kars'ta Türk Mutfağı Haftası Coşkuyla Kutlandı

Kars'ta Türk Mutfağı Haftası Coşkuyla Kutlandı

Vali Polat, Kars'ın geleneksel yemekleri hakkında bilgi alarak, bazı yemeklerin geniş kitlelerce bilinmediğini belirtti ve bu yemeklerin tanıtımının yapılması için talimat verdi.

 
Kars'ta Türk Mutfağı Haftası Coşkuyla Kutlandı...
 
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Kars'ta kente özgü yemeklerin tanıtımı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen hafta, Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle hayat buldu.
 
Kars Kalesi'nin eteklerindeki Bedesten bölgesinde düzenlenen "Asırlık Tariflerle Kars Mutfağı Yemek Sergisi"nde, kente özgü 170 farklı yemek hazırlandı ve tanıtıldı.
 
Vali Ziya Polat, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, aşçılar ve davetliler tarafından kurdele kesimiyle açılışı yapılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Vali Polat, Kars'ın geleneksel yemekleri hakkında bilgi alarak, bazı yemeklerin geniş kitlelerce bilinmediğini belirtti ve bu yemeklerin tanıtımının yapılması için talimat verdi.
 
İl Müdürü Çetin, sergide tamamen bölgeye has yöresel ve doğal ürünlerden oluşan bir Kars mutfağı oluşturduklarını ifade etti.
 
Sergide, kaz eti, evelik çorbası, hürre, hokkiri, ekmek aşı, fırında kaz, kaysafa, kaz yahnisi, piti, ekşili et, kaz ciğeri, ısırgan böreği, lalanga, kete, sarı balık, kavılca gibi yöresel yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Kars'ın eşsiz lezzetlerinin tanıtıldığı bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu tür organizasyonların devamını diliyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler