Türk Mutfağı'nın İncelikleri Bornova Mutfak Atölyesi'nde

Türk Mutfağı'nın İncelikleri Bornova Mutfak Atölyesi'nde

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, kursiyerlere uygulamalı olarak kalburabastı ve şekerpare yapma eğitimi verildi. Bu etkinlikler...

 
Türk Mutfağı'nın İncelikleri Bornova Mutfak Atölyesi'nde Keşfedildi
Türk Aşçı Haberleri olarak, Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi'nde düzenlenen ve Türk Mutfağı’nın inceliklerinin öğretildiği etkinliklerin detaylarını sizlere sunuyoruz. Bornovalılar, yemek ve tatlı yapmanın inceliklerini öğrenmek amacıyla bu atölyede bir araya geliyor.
 
Türk Mutfağı'nın İncelikleri Bornova Mutfak Atölyesi'nde
21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, kursiyerlere uygulamalı olarak kalburabastı ve şekerpare yapma eğitimi verildi. Bu etkinlikler, Türk Mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk Mutfağı’nın sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini hem yurtiçinde hem de yurtdışında bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlendi. Bornova Belediyesi, bu özel haftaya iki geleneksel tatlı olan kalburabastı ve şekerpare ile katkıda bulundu.
 
Atıksız Tarifler:
Bornova Belediyesi’nin uzman eğitmenleri, Mutfak Atölyesi kursiyerlerine tamamen geleneksel yöntemlerle ve atıksız bir biçimde kalburabastı ve şekerpare yapmanın inceliklerini anlattı. Kursiyerler, eğitim sırasında yaptıkları tatlıları fırınlayıp şerbetleyerek sunuma hazır hale getirdi. Bu yılın ana teması olan “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” doğrultusunda kursiyerlere kapsamlı bilgiler de aktarıldı.
 
Türk Mutfağı'nın İncelikleri Bornova Mutfak Atölyesi'nde
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk Mutfağı’nın inceliklerinin öğretildiği bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi'nin katkılarıyla Türk mutfağının sürdürülebilirliğinin sağlanmasını diliyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler