Genç Çiftçi Şehirden Köye Göç Etti

Genç Çiftçi Şehirden Köye Göç Etti

Şehrin kalabalığından ve yoğunluğundan yorulan ve sıkılan Tahmazoğlu, köye yerleşme kararı aldığını ve...

Genç Çiftçi Şehirden Köye Göç Etti
Muğla’da köyden şehre göçün tersi yaşanmaya devam ediyor. İstanbul doğma büyüme olan genç çiftçi Başak Tahmazoğlu Ortaca İlçesi Okçular Mahallesinde kendi ürettiği gübre ile kendi ürünlerini üretiyor. Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan grafik tasarımcı Başak Tahmazoğlu toprak aşığı olarak tanımlıyor kendini.
 
Şehrin kalabalığından ve yoğunluğundan yorulan ve sıkılan Tahmazoğlu, köye yerleşme kararı aldığını ve böylece merak ettiği solucan gübresini üretmeye başladığını söyledi. Ürettiği gübre ile yetiştirdiklerini hem güvenle tüketiyor hem de güvenle tüketicilere pazarda satıyor. Köyde olmaktan mutlu olduğunu ifade eden genç çiftçi üretmekten ve çiftçilik yapmaktan mutluluk duyduğunu ve huzur bulduğunu ifade etti. 
 
Solucan gübresi üretmenin çok keyifli olduğunu ve solucan gübresinin toprağa faydasının gözle görülür farklar yarattığını söyleyen Tahmazoğlu kendisi için ürettiği solucan gübresi konusunda kendi işini kurmayı hedeflediğini söyledi.Solucan gübresinin topraklarımızı düzenlemek ve korumak adına yapılabilecek en iyi işlerden biri olduğunu söyledi. 
 
Üretmekten ve doğa ile iç içe yaşamaktan mutlu olan genç çiftçi, tüm gençlere hem şehir hayatı hem de köy hayatı yaşayan biri olarak köyde yaşamı ve çiftçiliği önerdiğini söyledi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler