Gastronomi Öğrencilerinden Tablo Gibi Tabaklar

Gastronomi Öğrencilerinden Tablo Gibi Tabaklar

İstanbul'da Gastronomi Bölümü öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman’ın gözetiminde yemeğin hitap ettiği 3...

Gastronomi Öğrencilerinden Tablo Gibi Tabaklar
İstanbul'da Gastronomi öğrencileri bir tablo seçerek tablonun kendilerinde bıraktığı etkiden yola çıkarak bir yemek oluşturdu. İstanbul'da Gastronomi Bölümü öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman’ın gözetiminde yemeğin hitap ettiği 3 duyudan yola çıkarak bir sergi düzenledi. 
 
Gazete Habertürk'te yer alan habere göre bir tablo seçen öğrenciler, tablonun kendilerinde bıraktığı etkiden yola çıkarak bir yemek oluşturdu. İlham aldıkları resimleri tabaklandıran öğrenciler, bu tabakların fotoğraflarını çekip yanlarına da kısa hikâyeler ekledi.
 
Böylece ortaya “Tablodan Tabağa: Gastronomi 3 Duyu Sergisi” çıktı. Uzun zamandır hayalini kurduğu bir işi bu sergi sayesinde gerçekleştirebildiğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Shipman, “Aşçı da olsa akademisyen de olsa insanların öncelikle mutfak kültürü ile tanışması lazım. 
 
Bunu yapabilmek için de önce Türkiye’yi, sonra dünyayı gezmeleri, tüm mutfakların kültürleriyle tanışmaları lazım. Zira gastronomi bir sanattır” dedi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santralistanbul Kampusu’nda bulunan Enerji Müzesi’nde sergilenen eserler, 28 Aralık tarihine kadar ziyaret edebilir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler