Esenler'de 5 Ton Hamsi Tavada, Mısır Ve Patates Sobada Pişirildi

Esenler'de 5 Ton Hamsi Tavada, Mısır Ve Patates Sobada Pişirildi

Esenler’de düzenlenen "8’inci Geleneksel Hamsi Günü"nde binlerce vatandaşa 5 ton hamsi ikram edildi. Soğuk...

Esenler'de 5 Ton Hamsi Tavada, Mısır Ve Patates Sobada Pişirildi
Esenler’de düzenlenen "8’inci Geleneksel Hamsi Günü"nde binlerce vatandaşa 5 ton hamsi ikram edildi. Soğuk ve yağmurlu havada sıcacık sobalarda pişen mısır, patates ve çay ikramı da vatandaşların içini ısıttı. Anadolu kültürünü Esenler’de yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Esenler Belediyesi, Esenler Rizeliler Derneği ile birlikte Hamsi Günü düzenledi.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri 20 metre uzunluğundaki mangalda ve dev kazanlarda pişirilen 5 ton hamsiyi vatandaşlara ikram etti. Soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeyen binlerce vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara hamsinin yanı sıra meydandaki çadırların içine kurulan sobalarda pişen mısır ve patates ile simit, helva ve çay ikramı da yapıldı. Hamsi Günü, okunan Kur’an-ı Kerim ve şehitler için yapılan dua ile sona erdi.
 
"Bu Organizasyonların Birliğimize Ve Heyecanımıza Katkı Sunduğunu Düşünüyoruz"
Afrin’deki operasyondan dolayı etkinliğin festival bölümünü iptal ettiklerini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bugün Esenler’de Hamsi Günü organizasyonumuz var. Rizeliler Derneği ile birlikte normalde hamsi festivaliydi. Fakat Afrin’deki Mehmetçiğimizin büyük mücadelesi ve Afrin’den gelen şehit haberlerimizden dolayı festival bölümümüzü iptal ettik. 
 
Şehitlerimizden Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Ailelere baş sağlığı diliyorum. Tabi bu hamsi festivalinin ya da hamsinin bizim kültürümüzde çok önemli yeri var. Biz burada zaman zaman değişik etkinlikler, değişik yöreleri buluşturuyoruz.
 
Türkiye’nin ne kadar millet olarak birliğe ve dirliğe ihtiyacımızın olduğunu, Bugün Afrin’de yaşadıklarımız, dün El Bab’da yaşadıklarımız, İdlib’de yaşadıklarımız bir çok zaman gösterilmiştir. Bu organizasyonlar birliğimize ve heyecanımıza katkı sunduğunu düşünüyoruz’’ dedi.
 
‘‘Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir Diyoruz’’
Afrin operasyonundaki şehitlerden dolayı organizasyonu festival olarak nitelendirmeyen AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, "Esenler Rizeliler Derneği’nin organize ettiği, belediyemizin de büyük desteği ile gerçekleştirilen 8’incisi gerçekleştirilen hamsi günü, festivaldi ama malum şehitlerimiz dolayısıyla festival kelimesini dahi ortadan kaldırdık.
 
Farklılıklarımız, zenginliklerimizdir diyoruz. Belediye başkanımız bu manada bu alanda bir çok yörenin etkinliklerini düzenliyor. Bu manada Karadenizlileri, Rizelileri burada buluşturuyor. Hamsi bizim için önemlidir. 
 
Karadeniz insanına özdeşleşmiştir. Bu yağmura rağmen, hemşehrilerimiz buraya gelmişler. Elbette şehitlerimizi hayırla yad ediyoruz. Onlara, silah arkadaşlarına Allah yardım etsin diyoruz. Başkanımızın da dediği gibi birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesi bu olsa gerek. Milletimin başı sağ olsun diyorum’’ diye konuştu.
 
‘‘Bizim De Gönlümüz Ve Dualarımız Askerlerle"
Asıl amaçlarının Rize’nin kültürünü tanıtmak olduğunu söyleyen Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Kahveci, "Bu festival geleneksel hale geldi, bugün 8.’sini yapıyoruz. Afrin olaylarından dolayı bu konseptimizi değiştirdik. Biraz durgun geçiyor festivalimiz. Sizin de gördüğünüz gibi.
 
Bizim de gönlümüz askerlerle beraber, dualarımız onlarla. Ama alışılagelmiş festivali yapalım dedik, gördüğünüz gibi yapıyoruz ve inşallah daha da güzel olacak. Zaman geçtikçe insanlarımız akın akın geliyorlar. Bizim buradaki amacımız Rizemizin kültürünü burada, yaşadığımız yer olan Esenler’de tanıtmak. 
 
Bunu en iyi nasıl yapabiliriz? Hamsi ile yapabiliriz. Hamsi bizim Rizelilerle özdeşleşmiştir. Burada hamsi dağıtarak, hem burada geleneksel kuzinede patates, mısır, kestane yani Rize’de yaptığımız çalışmaları burada insanlara gösteriyoruz. Dolayısıyla bu kültürün yaşamasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da burada birlik ve beraberliği temsil ediyoruz. Bütün insanları bir araya getiriyoruz. Normal olması gerekeni yapıyoruz’’ dedi.
 
Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen Hamsi Günü’ne AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, RİDEF Başkanı Recep Albayrak, Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Kahveci, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler