FAO’nun yeni Türkiye Temsilcisi Türk Mutfağına hayran!

FAO’nun yeni Türkiye Temsilcisi Türk Mutfağına hayran!

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilciliğine, Türk mutfağına hayran bir isim, Viorel Gutu atandı...

FAO’nun yeni Türkiye Temsilcisi Türk Mutfağına hayran!
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilciliğine, Türk mutfağına hayran bir isim, Viorel Gutu atandı. Gutu, aynı zamanda FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Özbekistan Temsilcisi olarak görev yapacak.
 
FAO, Türkiye Temsilciliğine Viorel Gutu’yu atadı. Shoji’den devraldığı görevine bu hafta başlayan FAO Tacikistan Eski Temsilcisi Viorel Gutu, aynı zamanda FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Özbekistan Temsilcisi görevini de yürütecek.
 
“Selefimin kaldığı yerden devam edeceğim”
Türkiye’ye atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gutu, “Selefimin kaldığı yerden devam edeceğim için kendimi şanslı görüyorum çünkü çalışmalarımız FAO Türkiye Ofisi’nin sağlam temellerine ve geniş tecrübesine dayanacak. Bölgemizin giderek artan ihtiyaçlarına cevap vermek için yüksek ve çeşitli kapasiteye sahip güçlü bir ekibi yönetmek bir zevk.” diye konuştu.
 
Gutu’nun odaklanacağı başlıca çalışma alanları arasında; gıda güvenliği ve ormancılık alanlarında Orta Asya ülkelerini desteklemek için FAO-Türkiye Ortaklık Programı ve FAO-Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı’nın uygulanması, FAO’nun Suriye’deki mülteci ve ev sahibi topluluklara hitap eden Suriye Mülteci Dayanıklılık Planı ve büyük ölçekli Küresel Çevre Fonu’nun iklim değişikliği, arazi bozulması ve biyolojik çeşitlilik projeleri yer alıyor.
 
Viorel Gutu kimdir?
Moldova vatandaşı olan Viorel Gutu, 2014’te FAO Tacikistan Ofisi’nin başkanı olarak FAO’ya katıldı.
Ülke ofisinin ulusal hükümet, Avrupa Birliği ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı da dahil olmak üzere önemli bağışçılarla üretken ilişkiler kurma konusunda önemli rol üstlenen Gutu’nun Tacikistan’daki görevi esnasında, FAO’nun ülkedeki ofisinin statüsünü belirleyen ev sahibi ülke anlaşması imzalandı. Gutu, FAO’nun Tacikistan hükümetine verdiği desteğin stratejik önceliklerini belirleyen Tacikistan’ın ülke programlama çerçevesi için hükümet yetkilileriyle görüşmeler yürüttü.
 
Türk Mutfağı hayranı
Türk kültürüne aşina olan ve Türk mutfağının gerçek bir hayranı olan Viorel Gutu, hem iş hem de eğlence için sık sık Türkiye’ye seyahat etti. Moldovalı çiftçilerin bilgisini artırmak için seracılık ve hasat sonrası süreç alanlarında iyi uygulamaların paylaşımı ve bilgi alışverişi amacıyla Türkiye’ye çalışma ziyaretleri düzenledi; çiftçileri aralarında Adana, Antalya ve Mersin’in de olduğu güney illerine getirdi.
 
Ülkesinde Tarım ve Gıda Endüstrisi Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Gutu, tarım ve kırsal kalkınma alanındaki stratejik politika uygulamalarının eşgüdümünden, izlenmesinden ve değerlendirilmesinden sorumluydu. Gutu bakanlık ve dairelerinin etkinliğini geliştirmek için geniş çaplı reformlar başlattı. Gutu Moldova’da tarımın geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği ve diğer bağışçılarla görüşmelerde de bulundu.
 
Ayrıca Doğu Timor’daki Birleşmiş Milletler Geçiş Yönetimi’nde ekonomik işler yetkilisi olarak çalışan Viorel Gutu; burada barışı koruma operasyonları, yoksulluğun azaltılması ve acil durumların önlenmesi konularıyla ilgilendi. 10 yılı aşkın bir süre AB, FAO, USAID, JICA ve IFAD’ın uluslararası projelerini yönetti ve daha sonra Moldova Tarım ve Gıda Endüstrisi Bakanlığı’nda tarıma bağış yardımlarını koordine etti.
Moldovalı Gutu, ekonomi doktorasına sahip.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler