Bodrum’daki otelin yeni işletmecisi Taylandlılar oldu

Bodrum’daki otelin yeni işletmecisi Taylandlılar oldu

Bodrum Ceviz Sırtı bölgesinde 2016’da 250 milyon dolarlık yatırımla açılan otelin yeni işletmecesi Tayland merkezli Six Senses oldu. Bir Türk ve bir Kazak ortakla 2001’de Kazakistan’da

Bodrum’daki 250 milyon dolarlık otelin yeni işletmecisi Taylandlılar oldu
Bodrum Ceviz Sırtı bölgesinde 2016’da 250 milyon dolarlık yatırımla açılan otelin yeni işletmecesi Tayland merkezli Six Senses oldu. Bir Türk ve bir Kazak ortakla 2001’de Kazakistan’da kurulan gayrimenkul geliştirme şirketi Capital Partners tarafında yatırım yapılan bölgedeki otelin ilk işletmecisi ise ABD’li Canyon Ranch’ti.
 
2 yıl gibi kısa bir sürede ABD’li firma ile neden yolların ayrıldığını sorduğumuz
Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, 2 yıl gibi kısa bir sürede ABD’li firma ile neden yolların ayrıldığına ilişkin Hürriyet Gazetesi’ne şu açıklamalarda bulundu:
 
“Açıldığımız sene yani 2016’da turizmde zor bir süreç yaşandı. ABD’li firma da küçük olduğu için çok fazla oteli uzaktan yönetmekte zorlandı. Karşılıklı anlaşarak ilişkimizi sonlandırdık. Bu yatırımı yapmak için 12 yıl boyunca çalıştık. 2006 senesinde de yatırımda yer alacak otel için zaten Six Senses ile ön anlaşma yapmıştık. Ancak Six Senses’in o dönemde sahipleri değişmiş ve anlaşma olmamıştı. Ancak bu olaydan yaklaşık 11 yıl sonra yeniden Six Senses ile 40 yıllığına anlaştık.”
 
Markanın en büyüğü
Six Senses markasının en büyük otelinin Kaplankaya’da açıldığını ifade eden Burak Öymen, “Otelin 141 odası bulunuyor. Aynı zamanda Six Senses Kaplankaya Avrupa’daki en büyük kapalı spor, spa ve sağlık alanlarından bir tanesini sunuyor. Six Senses markası spa alanında çok güçlü bir marka. Öyle ki bazı başka oteller spa hizmetini Six Senses’dan alıyor” dedi.
 
Dönüşüme 20 milyon $
Six Senses’ın, 20 ülkede 11 otel ve 28 spa işlettiğini ifade eden Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Lionel Valla, otelin Avrupa’daki büyüme planlarına Türkiye’yi dahil ettiğini söyledi. Valla, “2017’de Türkiye pazarına giriş yapan ve yenilenme sürecini tamamlayan Six Senses Kaplankaya 1 Mayıs’ta kapılarını açıyor. 
 
Altı ay süren bu yenilenme sürecinde toplam 20 milyon dolarlık dönüşüm yatırımı yapıldı. Bütün otel odaları yenilendi, ortak alanlara yeni programlar eklendi yamaç odaları özel bahçeleri ve havuzları ile birer müstakil ev altyapısına sahip oldu. Dünyanın en iyi wellness ve spa otellerindeniz.” dedi.
 
16 ülkede daha otel açacak
Six Senses’ın kendi kategorisinde dünyanın en hızlı büyüyen otel yönetim şirketlerinden biri olduğunu belirten Lionel Valla, markanın büyüme planları doğrultusunda Avusturya, Bhutan, Kamboçya, Çin, Mısır, Fiji, Fransa, Hindistan, Endonezya, İtalya, Nikaragua, İsviçre, Tayvan, Tayland, Tunus ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 16 ülkede yeni otel ve spa’larla birlikte gelecek 5 yılda portföyünü 3 katına çıkaracaklarını söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler