20 Ülke, 20 Lezzet...

20 Ülke, 20 Lezzet...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, yabancı öğrencilerin...

20 Ülke, 20 Lezzet...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, yabancı öğrencilerin katıldığı “20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek ve Kültür Festivali” düzenlendi. Festivale katılan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bu festivali daha da büyüterek devam ettirmek istediklerini söyledi.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, İzmir’de eğitim gören yabancı öğrencileri bir araya getirerek kültür alışverişini sağlamak ve kardeşliği pekiştirmek üzere 20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek Festivali düzenledi. 
 
Festivale İzmir’de çeşitli üniversitelerde eğitim gören onlarca yabancı öğrencinin yanı sıra, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, İzmir Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Selvet Çetin, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
 
Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına katılan öğrenciler yemek laboratuvarında ülkelerine ait yemekleri mutfakta pişirirken, davetliler okul bahçesinde canlı müzikle keyifli dakikalar geçirdi.
 
Festivalde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bu festivali önemsediklerini belirterek, “Ülkemize her yıl çok sayıda yabancı öğrenci geliyor. Bu kültürleri öğrenmek, dostluk, barış ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir fırsat.
 
Bugün bu festivalle, İzmir’de eğitim gören yabancı öğrenciler ile Üniversitemizin öğrencilerini bir araya getirerek bu fırsatı değerlendirmenin ilk adımını attık. Önümüzdeki yıllarda bu festivali geliştirerek devam etmeyi arzuluyoruz.” diye konuştu. 
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Üniversite olarak bu festivali önemsediklerini belirterek, gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu festival barış ve bir arada yaşama zenginliğini keşfetme fırsatı. Festivali düzenleyen Üniversitemize, bu organizasyonun yanı sarı Seferihisar’a böyle güzel bir mutfak laboratuvarı kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu fırsatın çok az yere nasip olacağını ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversitemizi bu öncülüğü nedeniyle kutluyorum.” diye konuştu.
 
İzmir Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Selvet Çetin ise İzmir’de yaklaşık 5 bin misafir öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Bu ülkemiz için şehrimiz için büyük bir zenginlik. Bu öğrenciler kendi kültürlerini bize taşırken bizim kültürümüzü de öğreniyorlar. Bugün düzenlenen bu program büyük bir fırsat ve anlamı çok büyük” dedi.
 
Konuşmaların ardından katılımcı öğrencilerin pişirdiği yemekler hem yarışma jürisine hem de davetlilere ikram edildi. Çekişmeli geçen yarışmanın sonunda İranlı öğrenciler birinci olurken, Türk öğrenciler ikinci, Ürdünlü öğrenciler ise üçüncü oldu. İranlı öğrencilere DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Türk öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal ve Ürdünlü öğrencilere Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit ödüllerini takdim etti. 
 
Ödül töreninin ardından öğrenciler kendilerini müziğin ritmine bırakarak yerel danslarını yaptı. Keyifli geçen festivalin ardından, bugünün anısına okul bahçesine dikilen 20 zeytin fidanı ile hatıra ormanının ilk adımı atılmış oldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler