Ortadoğu ve Rusya Farkı Kapatamaz

Ortadoğu ve Rusya Farkı Kapatamaz

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, birliğin geleneksel buluşmasında sektörün durumuyla...

Bayındır: Ortadoğu Ve Rusya Farkı Kapatamaz
Turist sayısının artmasına rağmen gelirlerde düşüş olduğunu belirten TÜROB Başkanı Bayındır, Avrupalı turist sayısının artmaması halinde Ortadoğu ve Rusya'dan kaydedilecek artışlarla, aradaki farkın kapatmasının mümkün olamayacağını söyledi.
 
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, birliğin geleneksel buluşmasında sektörün durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Turizmde geçen yıla göre daha pozitif bir dönem içinde olunduğunu ancak arzu ettiklerini henüz yakalayamadıklarını dile getiren Bayındır, "Durma noktasına gelen ya da oldukça düşüş gösteren kaynak pazarlarımız, özellikle iş ve kongre turizmindeki kayıp, dolulukların artmasına rağmen gelirlerimizin azalması öncelikli sıkıntılarımız. Turist sayısı artsa da gelirlerde düşüş var, İstanbul hala Avrupa'daki en ucuz destinasyon. 
 
Özellikle kongre ve kruvaziyer turizminde ana pazarımız konumundaki Avrupa'ya özel önem verilmeli. Avrupa'dan gelen turist sayısı artmazsa Ortadoğu ve Rusya'dan kaydedilecek artışların aradaki farkı kapatması mümkün değil" şeklinde konuştu.
 
Almanya ile gerginlik öncesinde de ülkeden gelen turist sayısında azalma yaşandığını ifade eden Bayındır, "Almanya'dan Türkiye'ye gelenler ağırlıklı olarak bu ülkede yaşamakta olan ve daha düşük gelir grubundan Çek, Slovak ve Hırvatlar ile bu ülkede çalışan Türklerdi" dedi.
 
"Kongre turizminde ilk 20'de olan Türkiye 2016'da konumunu kaybederek ilk 50 içinde yer bulamadı. Eski seviyeye dönülmesi hiçbir olumsuzluk olmaması durumunda en az 3-4 yıl sürer" diyerek sözlerine devam eden Bayındır şu açıklamalarda bulundu:
 
"Kongre turizmi için Türkiye'ye gelecek şirket veya kurumların, kongre harcamalarına KDV'den muafiyeti getirilmeli. 2015'te İstanbul'a uğrayan gemi sayısı 345 iken, 2016'da 56'ya, gelen yolcu sayısı ise 600 binden 44 bine geriledi. İstanbul'un acilen limana ihtiyacı var."
 
"booking.com'a erişim sağlanmalı"
 
Tahakkuk edecek SGK ve muhtasar ödemelerinin 2019'a kadar faizsiz olarak ertelenmesi ve ödemelerin takip eden yıldan itibaren yapılandırılmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Bayındır, "Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli birinci sınıf lokantalar, 3,4,5 yıldızlı oteller ile tatil köylerinin lokantalarında KDV oranı yeniden yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmeli. 
 
Turizm yatırımlarının sürdürülebilir olarak planlanması için "Yatırım Teşvik Sistemi" revize edilmeli. Destekler coğrafi bölge belirtilmeksizin tüm ülkeyi kapsamalı, uçaklara uygulanan teşvik sistemi Türkiye'ye otobüsle turist getiren acentelere da sağlanmalı. Yurt dışı online rezervasyon sitelerinin komisyonları için ödenen KDV yüzde 8'e düşürülmeli. booking.com sitesinin erişim engeli konusu çözüme kavuşturulmalı" diyerek çözüm önerilerinde bulundu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler