Kuruluş’un Şehri, Turizmde Şahlanışın Şehri Oluyor

Kuruluş’un Şehri, Turizmde Şahlanışın Şehri Oluyor

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisini ilimizle özdeşleştirmeyi başaran Bilecik Belediyesi, il merkezi dışında başta Söğüt Ertuğrul...

Kuruluş’un Şehri, Turizmde Şahlanışın Şehri Oluyor

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen turizm hamleleri meyvelerini tam anlamıyla vermeye başladı. Sistematik ve kademeli bir şekilde hayata geçirilen birçok proje Kuruluş’un şehri Bilecik’i turizmde şahlanışın şehri yapmayı başardı.  


Temelleri ‘Bilecik Turizm Destinasyonu Oluyor’ projesiyle atılan çalışmalar, Şeyh Edebali Türbesi’nde yapılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesi’nin ilimize kazandırılmasıyla taçlandı. Belediyelerle yapılan anlaşmalar binlerce turistin Bilecik’e gelmesini sağladı.

 

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisini ilimizle özdeşleştirmeyi başaran Bilecik Belediyesi, il merkezi dışında başta Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi olmak üzere ilimiz genelindeki turizm dinamiklerinin canlandırılmasında önemli rol üstlendi. 


2016 yılı verileri göz önüne alındığında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna beşiklik yaptığı gibi Kurtuluş mücadelesinde de büyük bir rol alan Bilecik, var olan tarihi zenginliği, kültürel ve ekonomik yöndeki zenginliklerin yanısıra, doğal güzellikleri, yeşil alanları, ılıman iklimi, köy yaşantıları özellikleri ile kapılarını Türkiye ve dünyaya açtı. 


Harmankaya Kanyonu, Göletler, Kınık Çömlekçiliği, Eko Turizm, alternatif turizm alanları, Extre Sporları, Doğa sporları, kanyoning, rafting, dağcılık, motocros, sağlık ve inanç turizmi, Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt Şenlikleri ile yurt içinden ve yurt dışından binlerce konuğu ağırlayan Bilecik, 2016 yılında tanınırlık oranlarını oldukça yukarıya çekti. 


BİLECİK; YILDA 1 MİLYON TURİST AĞIRLIYOR
İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi çevresinde 25 milyon nüfusa sahip metropol şehirlerin bağlantı noktası ve uğrak yeri olan Bilecik, yılda ortalama bir milyon turist ağırlıyor.


Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere Söğüt'teki Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih Türbeleri ile birçok tarihi ve kültürel özelliğe sahip mekanların cazibe merkezleri haline gelmesi ilimizin turizm geliri hızla artan şehirler arasına girmesini sağladı. 


TARİH VE TURİZMİN CAZİBE MERKEZİ; OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ
Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve büyük bir beğeni ile karşılanan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Bilecik'in yeni tarih ve turizmin cazibe alanlarından birisi haline geldi.


Bilecik'in tanıtım ve turizmine katkı sağlayacak son dönem eserlerden birisi olan ve Şeyh Edebali Türbesi'nin bulunduğu alanda hizmete giren Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, ‘36 Osmanlı Padişahı, Dedeleri Şeyh Edebali Huzurunda’' temasıyla hayat buldu.

 

Gerek yeşil alanları ile gerek diğer görsel öğeleri ile şehrin turizm hayatına çeşitlilik getiren eser, aynı zamanda bir eğitim projesi olarak büyük bir öneme sahip. Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Osmanlı Padişahları ve her bir padişahın devrinde yapmış olduğu icraatları muhataplarına aktarıyor ve Bilecik'in Fethi belgeseli ile konuklarını ağırlamaya devam ediyor.


HEDEF 1 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKTI
Bu seneki Bilecik'in toplam ziyaretçi hedefi 1 milyonun üzerinde. Bilecik, doğal güzellikleri, bozulmamış bakir yapısı, taşımış olduğu tarihi misyonu ve ulaşılabilir bir şehir olma avantajı ile turizm acentelerinin, yatırımcıların ve turistlerin gözde uğrak mekanı olma yolunda hızla ilerliyor.


Bilecik Belediyesi'nin ve diğer kurumların yapmış olduğu turizm yatırımları ile şuan Bilecik merkezine günde ortalama 2 bin ziyaretçi geldiği kayıtlara geçti. Bu hedef 2017 yılsonu ve 2018 için ise 1.5 milyon turist hedefinin ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Yapılan ve hedeflenen yatırımlar ile turizm girdisi Bilecik'in azımsanmayacak bir hal alacağı gözleniyor.


‘2023’E EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ’
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise turizm alanında yaşanan bu güzel gelişmeleri şu sözlerle özetliyor:
“Bilecik, Bilecik gibi büyümeli ve Bilecik gibi gelişmeli. Biz Bilecik'i Marmara'nın incisi Kuruluş'un, Kurtuluş'un Diriliş'in ve Şahlanışın şehri olarak adlandırıyoruz.

 

Bilecik gerek sanayisi, gerek ekonomisi, gerek eğitim sağlık ve ulaşım ağı gerek ise doğası ile diğer illerden kendini ayırmış kendine has özellikleri olan nadide bir şehir. Bizde Bilecik şehremini olmaktan Osmanlı'nın Başkentliğini yapmış Kurtuluş Savaşında Destanlar yazmış bir toprak bütünlüğünde hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz.

 

Hemşehrilerimiz ile birlikte şehrimizin büyümesi ve gelişmesi için var gücümüz ile hep birlikte çalışıyoruz. Son yıllarda yapılan özverili çalışmalar ile Bilecik 2023 hedeflerine emin adımlar ile yürüyor. Turizmde de adından söz ettirecek bir hale geleceğinden eminiz'' dedi.

 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler