• Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği

    Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği

  • Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği

    Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği

  • Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği

    Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği


Zeki Açıköz ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği

İsrail'in 70. yıl dönümü 70 etkinlikle kutlanıyormuş!!! İsrailli şef aşçı Asaf Shtern, Türkiye'ye İsrail...

Türk Ve İsrailli Şeflerin Katliamda Anneler Günü Etkinliği
İsrail'in 70. yıl dönümü 70 etkinlikle kutlanıyor. Bu sebeple Anneler Günü için İsrailli şef aşçı Asaf Shtern ile Türk şef aşçı Zeki Açıköz...
 
İsrail'in 70. yıl dönümü 70 etkinlikle kutlanıyor. Bu sebeple Anneler Günü için İsrailli şef aşçı Asaf Shtern ile Türk şef aşçı Zeki Açıköz bir araya geldi ve çocuklarla birlikte yemek yaptılar.
 
İsrailli şef aşçı Asaf Shtern, Türkiye'ye İsrail yemeklerini yapmak üzere geldiğini söyleyerek, "Burada üç gecelik keyifli ve güzel organizasyon gerçekleştirdik. Burada bulunduğumuz süre içerisinde İsrail-Türkiye ve genel olarak Ortadoğu mutfağının benzerlikleri olduğunu görme şansımız oldu" ifadelerini kullandı.
 
İsrailli şef aşçı Shtern, şöyle konuştu:
"Bugün Türk ve İsrail mutfaklarında benzer bir yemek yapacağız. Biz "şakşuka" diyoruz, siz "menemen" diyorsunuz. Aslında üç aşağı beş yukarı aynı olmakla birlikte bir takım farklılıkları var. Birinde yumurta çırpılıyor, birinde çırpılmıyor gibi. Tarifler birbirine çok benzemekle birlikte farklı yemekler.
 
Restoranlara gidip yemek yediğimde, aynı malzemelerin kullanıldığı, tariflerin yapıldığı farklı lezzetlerle karşılaştım. Biz aynı halk ama farklı ülkelerde yaşayan insanlarız."
 
Anneler Günü hakkında konuşan Shtern, "Anneler Günü için düzenlenen bir proje için buradayız. Anneler dünyanın neresinde olursa olsunlar, ne şekilde olursa olsun hayatlarımızın en önemli kısımlarından bir tanesi. Bugün anneler ve çocuklarıyla İsrail usulü "şakşuka" yapacağız" şeklinde konuştu.
 
Türk şef aşçı Zeki Açıköz de Anneler Günü'nü kutlayarak, "Bugün iki tane benzer yemek yapacağız. Bizim mutfağımızda "şakşuka" diye bir yemek var. İsrail'de şakşuka, menemene benziyor. Ortak malzemeleri var, ortak olmayan malzemeleri var. Közlenmiş patlıcan, tahin gibi. Her ne kadar benzer olsa da, tamamen çok farklı lezzetler olduğunu düşünüyorum. 
 
Türkiye'nin yedi bölgesinde, dünyanın bir sürü ülkesiyle benzer yemekleri bulma şansınız çok fazla. Türkiye'ye gelen hiç kimse, Amerikalı olsun, Alman olsun, Ortadoğulu, Asyalı olsun, aç kalma şansı yok.
 
Mutlaka kendi kültüründen bir şeyler bulabilir. Çünkü biz yedi ayrı bölge yedi ayrı mutfak kültürü var" diye konuştu.
 
Eskiden insanların yaşamak için yediklerini belirten Açıköz, "Günümüzde bu işin keyfini sürenler "ben yemek için yaşıyorum" diyor.
 
Türkiye bununla ilgili çok zengin bir mozaiğe sahip. Dünyadan kim gelirse gelsin ben iddia ediyorum, bu ülkede kendi ülkesinde yemiş olduğu lezzetlere benzer lezzetler bulma şansı var" ifadelerini kullandı.
 
Türk ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği
'Filistinli anneleri öldürelim' diyen İsrailli Bakan'dan PKK’ya destek..
"Filistinli şehitlerin annelerinin de öldürülmesi gerektiği" yönündeki skandal ifadeleri sosyal medya hesabında paylaştığı için büyük tepki çeken İsrail Adalet Bakanı Şaked, şimdi de terör örgütü YPG/PKK'yı koruma çağrısı yaptı.
 
Filistinli annelere yönelik ölüm çağrısı içeren ırkçı bir yazıyı alıntılayarak sosyal medya hesabında paylaştığı için daha önce tepkileri üzerine çeken İsrailAdalet Bakanı Ayelet Şaked, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili kara propagandada bulunarak dünyaya terör örgütü YPG/PKK'yı koruma çağrısı yaptı.
 
"Filistinli şehitlerin annelerinin de öldürülmesi gerektiği ve onların çocuklarının küçük birer yılan olduğu" yönündeki skandal ifadeleri 2014'te sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından Binyamin Netanyahu hükümetinde Adalet Bakanlığı görevine getirilen Şaked, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dil uzattı.
 
İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre Ordu Radyosuna konuşan Şaked, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güçlendireceğini, İsrail'in ise zararına olacağını" söyledi.
 
Şaked, Suriye'deki terör örgütü YPG/PKK varlığını kastederek, "Umarım Kürtler Türklere karşı olan savaşlarını kazanırlar. Umarım uluslararası toplum Erdoğan'ın Kürtleri katletmesini önler" ifadelerini kullandı.
Kudüs’te Kutlama Gazze’de Katliam: 60 Ölü, 2770 Yaralı
 
ABD Başkanı Trump’ın dünyayı hiçe sayarak aldığı hukuksuz karar, dün onlarca kişinin canı pahasına yerine getirildi. Tel Aviv’deki Amerikan büyükelçiliği, Kudüs’e taşınırken; Gazze’de gösteri yapan en az 60 sivil, İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybetti. İsrail’in 2014’te Gazze’ye yönelik saldırılarında bacaklarını kaybeden ve gösterilere tekerlekli sandalyesiyle katılan 29 yaşındaki Fadi Abu Salah da dün İsrail güçlerinin ateşinde hayatını kaybetti. 2700’ü aşkın Filistinlinin yaralandığı katliam sonrası BM Güvenlik Konseyi acil toplantıya çağrıldı.
 
Uluslararası kamuoyundan yükselen şiddetli tepkilere karşın ABD, Başkan Donald Trump’ın kararıyla, İsrail’deki büyükelçiliğini dün Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı. Büyükelçiliğe dönüştürülen başkonsolosluk binasında düzenlenen törene ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın Beyaz Saray’da görevli kızı Ivanka ve yine Beyaz Saray’da görevli damadı Jared Kushner katıldı.
 
Kudüs’te çoşkulu kutlamaların yapıldığı sırada, Gazze-İsrail sınırında, tüm dünyanın gözü önünde korkunç bir katliam yaşanıyordu. İsrail’in 70’inci yıldönümüne denk getirilen açılış, burada Filistinliler tarafından protesto edildi. İsrail güçlerinin barışçıl gösterilere silahlı müdahalesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu en az 60 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 700’ü aşkın sivil yaralandı. İsrail ordusu, üç Filistinlinin sınır tel örgüsüne patlayıcı yerleştirmeye çalışırken öldürüldüğü iddiasında bulundu. Öte yandan İsrail, gösterilere 40 bin Filistinlinin katıldığını duyurdu.
 
Keskin Nişancılar Vurdu
İsrail ateşine sapanlarla taş atarak karşılık veren Filistinliler, lastikleri yakarak keskin nişancıların hedefinden kurtulmaya çalıştı. 14 Mayıs 2018, İsrail’in 2014’teki Gazze saldırısından bu yana bir günde en çok Filistinlinin öldürüldüğü gün olarak tarihin utanç sayfaları arasındaki yerini aldı. Eylemcilerden Bilal Fasayfes (31), “Eğer yarımız ölsek bile umrumuzda değil. Eylemlere devam edeceğiz ki diğer yarımız onuruyla yaşayabilsin” dedi.
 
Kudüs’teki açılış törenine kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner’i gönderen ABD Başkanı Trump, olaylar sürerken sosyal medyadan “İsrail için harika bir gün” mesajını attı.
 
Trump’tan Video Mesaj
Gazze-İsrail’in sınırının kan gölüne döndüğü sıralarda düzenlenen açılış töreninde ilk konuşmayı, ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman yaptı. Trump’ın gönderdiği video mesajı ekrandan verildi. İsrail’in her ülke gibi kendi başkentini belirleme hakkına sahip olduğunu söyleyen Trump, Ortadoğu barış sürecine bağlı kalmayı sürdürdüklerini ifade etti. 
 
Netanyahu’dan Teşekkür
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, Trump’a sözünü tutma cesareti gösterdiği için teşekkür etti. Netanyahu, “Kudüs ve İsrail devleti için harika bir gün. Ulusal hafızamıza nesiller boyu kazınacak bir gün” ifadelerini kullandı. Netanyahu, konuşmasını “Kudüs, İsrail’in ebedi ve bölünmez başkentidir” diye tamamladı.
 
Konuşmaların ardından kurulan sahneye bir müzik grubu çıktı. Solist, gitar ve piyano eşliğinde şarkı söyleyerek katılımcıları eğlendirdi. Kudüs’te eğlence sürerken, İsrail-Gazze sınırından korkunç haberler geliyordu. Her geçen dakika uluslararası ajanslara ölü sayısının arttığı yönünde haberler yansırken, ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan “İsrail için harika bir gün” diye tweet attı.
 
Bmgk’ya Çağrı
Akşam saatlerinde Twitter’dan bir açıklama daha yapan Netanyahu, tepkilere rağmen İsrail’in Filistin’e yönelik eylemlerini sürdüreceğini ifade etti. Bu sıralarda Filistin’in BM Büyükelçisi Riyad Mansur Güvenlik Konseyi’nin acil olarak toplanması çağrısında bulundu, yaşananları Gazze’deki sivillere yönelik vahşi bir saldırı diye niteledi. Hemen ardından Kuveyt de aynı talepte bulundu.
 
Türk ve İsrailli Şeflerin Kudüs Katliamında Anneler Günü Etkinliği
Bilgi Notu
“Büyük Dönüş Yürüyüşü” olarak adlandırılan protestoların yüz binlerce Filistinlinin 1948’de evlerinden sürülmesi nedeniyle “Nakba” ya da “Felaket” adıyla yas günü olarak kabul edilen 15 Mayıs’ta, yani bugün zirveye çıkması bekleniyor. Filistinliler, 30 Mart’tan bu yana sokaklardaydı. Barışçıl eylemlere yönelik İsrail güçlerinin müdahalesinde can kaybı düne kadar 45 olmuştu.
 
Elçilikte Protesto
CNN TÜRK muhabiri Enver KAPTANOĞLU izlenimlerini yazdı: 
- Açılış töreni kapsamında Kudüs’te en üst seviyede güvenlik önlemleri alındı.
- Binden fazla İsrail polisi Kudüs genelinde herhangi bir olay yaşanmaması için görevdeydi. İsrail polis sözcüsü üst düzey güvenlik önlemlerinin büyükelçilik cevresinde 48 saat daha sürdürüleceğini açıkladı.
- Törenin başlamasına dakikalar kala Filistinlileri destekleyen İsrailliler taşınmayı protesto etti.
- Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu grupta İsrailli Arap vekiller de vardı. Grup, Filistin yanlısı, İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı. Bölgede bulunan İsrail polisi gruba müdahale etti.
 
Filistin Liderinden Sert Mesaj
Gazze’de yaşanan katliamın ardından konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ülkede üç gün yas ilan etti. Nakbe’nin (Felaket) 70. yıldönümü dolayısıyla genel grev çağrısı yapan Abbas, ABD’nin arabuluculu rolünü kaybettiğini yineleyerek, Trump yönetimince teklif edilen hiçbir barış anlaşmasını kabul etmeyeceklerini vurguladı.
 
Filistin lideri, İsrail’in katliam yaptığını belirterek, uluslararası topluma seslenerek, “İsrail’i durdurun” dedi. ABD’nin Kudüs’te açılan büyükelçiliğini “yeni bir Yahudi yerleşim birimi” olarak nitelendiren Abbas, “Eskiden İsrail’in topraklarımızda Yahudi yerleşim birimi inşa etmesine yardım eden ABD, bugün kendisi topraklarımızda Yahudi yerleşim birimi kurdu” ifadelerini kullandı. Abbas’ın yardımcısı Said Erakat da “Washington artık bir ortak değil, sorunun parçası” dedi.
 
Onu Da Vurdular
İsrail’in 2014’te Gazze’ye yönelik saldırılarında bacaklarını kaybeden ve gösterilere tekerlekli sandalyesiyle katılan 29 yaşındaki Fadi Abu Salah dün İsrail güçlerinin ateşinde hayatını kaybetti. Salah’ın cenazesi toprağa verildi.
 
Dünya Ayağa Kalktı
Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve Kudüs’teki elçilik açılışı, uluslararası toplumun sert tepkisiyle karşılandı. Türkiye tek vücut olarak İsrail katliamını lanetledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu tablo karşısında kınamanın yetmeyeceğini vurgulayarak “ortak adım” çağrısında bulundu. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği’nin daha güçlü tavır sergilemesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Uluslararası camianın bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa karşı dik durması gerekiyor” dedi. Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İran, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, ve Mısır’ın da aralarında buluduğu birçok ülke, İsrail’in tutumunu kınadı.  Güney Afrika, Tel Aviv Büyükelçisi’ni geri çağırdı.
 
Bm:  İsrail Ateşi Kesmeli
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad El Hüseyin, Twitter açıklamasında, “İsrail onlarca kişinin ölümüne yüzlercesinin de yaralanmasına neden olan ateşi kesmeli. Uluslararası toplum insan hakları ihlalleri için sorumlulardan hesap sormalı” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği komiserlerinden Federica Mogherini de, daha fazla can kaybı yaşanmaması için taraflara itidal çağrısında bulundu. Fransa, “orantısız güç kullanıldığını” belirtirken, Almanya, “Kudüs’ün hem İsrail’in hem Filistin’in başkenti olması şeklinde bir çözüm şart” dedi. İngiltere ve İtalya da “şiddet haberlerinden kaygılıyız” açıklaması yaptı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Dilek Yaman
    5/16/2018

    Acaba kaç paraya sattı kendini? Bunlar alışkın yabancı şefleri ve yabancı markaları tanıtmaya. Verdin mi parayı hepsinin yaverliğini yaparlar mutfağımızda bir de federasyon başkanı olacak. İşte Türk mutfağı bunların elinde. Beni ve benim gibi bir sürü arkadaşımı patron arayarak işten kovdurdu çok iyi biliyorum kişiliğini. Adama bak Filistin’in Kudüs ün işgalini dikkate almıyor İsraillin kuruluşunu kutluyor YUUUHHHHHH SANAAA. Bu haberi yapanın ellerinden öperim.

  • Yorumlayan: Zekai Akdemir
    5/15/2018

    Bu durum Acizliğin daniskasının resmidir. Bu Zeki denen kişi bir de Türk mutfağının koruyucusu olacak. Eğer imkan bulsun sabahına mutfağın tüm değerlerini 1 sise viskiye satar. Bunu başkan yapanların aklına acıyorum. Yazıklar olsun sana ey adam

  • Yorumlayan: Ülkü Kalkavan
    5/15/2018

    Sen git de Yahudi mutfağı KOSHER in federasyon başkanı ol. Pabucumun başkanı. DEFOOLLLL sende bu ülkeden İsrailli şef arkadaşınla birlikte

  • Yorumlayan: Mukadder Aslan
    5/15/2018

    Bu adam birde aşçılar federasyon başkanı durumunda. Mutfağımız kimlerin eline kalmış vahh vaaaahhhh

  • Yorumlayan: Simge Doğulu
    5/15/2018

    Kendi Annesi de 50 şehidin içinde olsaydı aynı kişiyi ve ülkeyi Türkiye’ye tanıtır mıydı acaba!

  • Yorumlayan: Kaya Karadeniz
    5/15/2018

    Şerefsizliğin daniska sı Yazıklar Olsun. Memleket yasta adamın yaptığına bak! Birde bu adan başkan olacak, utanmadan bir de her yede haberini yaptırmış

  • Yorumlayan: Neslihan ADANALI
    5/15/2018

    YUUUHHHHH BEEEE!!!! Anneler gününde anneleri katleden, çocukları katleden İsrail’i gündeme taşımak ta neyin nesi. Nasıl bir düşünce bu. Dünya bu adamları kınarken biz niye sahip çıkıyoruz anlamadım

  • Yorumlayan: Osman YILMAZ
    5/15/2018

    Yazıklar olsun, bu adam birde federasyon başkanı olacak. Terör devletinin aşçısı bu kadar mi önemli yani Türkiye’de?

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler