Çakallı Menemeni Tarifi

Çakallı Menemeni Tarifi

Tereyağında biber öldürülür, Domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr. pastırma ve 100 gr. kaşar...

 
Çakallı Menemeni - Samsun
 
Çakallı Menemeni "ninde Kullanılan Malzemeler :
 
*   Tereyağı : 250Gr 
*   Yeşil Biber: 15 Gr 
*   Domates: 600 Gr. 
*   Pastırma: 10 Gr. 
*   Kaşar Peyniri: 100 Gr. 
*   Yumurta : 8 Adet 
 
Çakallı Menemeni "nin Yapılış Tarifi: 
Tereyağında biber öldürülür, Domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr. pastırma ve 100 gr. kaşar atılarak iyice eriyene kadar pişirilir. Çırpılan yumurtalar ilave edilerek yumurtalar isteğer göre (az veya çok) pişirilir. 
 
Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler