Arkeoloji Kazılarına Katılan Mutfak Şefinden Anadolu Lezzetleri

Arkeoloji Kazılarına Katılan Mutfak Şefinden Anadolu Lezzetleri

Türkiye’de arkeolojik kazılarda görev alan mutfak şefi Ömür Akkor, Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne...

Arkeoloji Kazılarına Katılan Mutfak Şefinden Anadolu Lezzetleri
Türkiye’de arkeolojik kazılarda görev alan mutfak şefi Ömür Akkor, Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınıyor. Ömür Akkor, Anadolu Lezzetlerini derlediği çalışmalarına yenisini ekledi.
Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu M. Ömür Akkor, ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümüne devam ederken, Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri veriyor. 
Türk mutfağı üzerine seyahatler de yapan Akkor’un 19 kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250’ye yakın makalesi var.
M. Ömür Akkor'un bir özelliği de Türkiye’de antik kazılarda görevli ilk mutfak şefi olması.
Ünlü gastronomun ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabı Anadolu'nun unutulmaya yüz tutan lezzetlerine ışık tutmayı amaçlıyor.  Komili’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin ikinci kitabı da yayımlandı.
300 bin kilometre yol katedilerek Ege’den başlayan seyahatnamede; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgelerinden yöresel tariflere yer verilmiş.
Eserin hazırlanmasına katkı sağlayan Komili, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sererek, unutulmaya yüz tutan lezzetleri hatırlatırken hiç bilinmeyenleri de ortaya çıkarmak amacıyla ünlü şef Ömür Akkor ile kitabın hazırlığında birlikte çalıştıklarını belirtiyor. 
1878’de Midilli adasının Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’den sonra Anadolu topraklarında devam eden Türkiye’nin köklü markalarından Komili, 2017 yılında Bunge Gıda bünyesine giren zeytinyağı sektörün önde gelen üreticilerinden.
‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabının tanıtım toplantısında konuşan Bunge Gıda Direktörü Erman Erol, “Kurulduğumuz günden itibaren, tüketiciyi ön planda tutmak, kaliteden ödün vermemek, hep daha iyiyi sunmak, sektörü ilklerle tanıştırmak ve zeytinyağını tabiatın mucizesi olarak en iyi şekilde sofralara ulaştırmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. 
Ömür Akkor ile hazırladığımız Komili Lezzet Seyahatnamesi de bizim geleneklerimize ışık tutan, unutulan lezzetleri hatırlatan bir kitap. Böyle bir eserin ikincisini gastronomi dünyasına kazandırmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.
Ömür Akkor: Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen daha çok lezzet var…
Şef Ömür Akkor da “Kitabı hazırlarken amacım, en bilinen lezzetlerin peşinde bir liste hazırlamak değildi. Gezerek, tadarak öğrendiklerimi ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’nde, geniş kitlelerle paylaşmak istedim. 
300 bin kilometre yolu arkamda bıraktım. İnanıyorum ki, ülkemizin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen birçok lezzet var. Biz de Komili ile birlikte bu lezzetleri keşfetmeye devam edeceğiz” dedi. Kaynak (https://www.arkeolojikhaber.com/haber-arkeoloji-kazilarina-katilan-mutfak-sefinden-anadolu-lezzetleri-13561/)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler