Analı Kızlı Tarifi

Analı Kızlı Tarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı ayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek İsimlerini..

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar dan nefis bir  çorba ! işte sizlere
Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı ayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek İsimlerini ve tariflerini Türk Aşçı Haberleri olarak ilginç yemek isimlerinden "Analı Kızlı Tarifi" sizlerin sofralarına taşımak ve  sizlerle paylaşmak istedik.
 
Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekler. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak yemeklerden Adana Mutfağından "Analı Kızlı Tarifi" nasıl yapılır? "Analı Kızlı Tarifi" nereye aittir? "Analı Kızlı Tarifi" tarifini biliyormusunuz? Yöresel Çorbalarımızdan ve Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En Sağlıklı Çorbalardan olan "Analı Kızlı Tarifi" tarifinde kullanılan malzemeler nelerdir?  
 
Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar dan nefis bir  çorba ! işte sizlere "Analı Kızlı Tarifi"
 
Analı Kızlı Tarifi Malzemeler
Analı Kızlı Tarifi Dışı için
 
*  1 bardak kahverengi ince bulgur
*  yarım bardak un
*  iki kez çekilmiş 200 gram kıyma
*  yarım su bardağı irmik (akşamdan bir bardak sıcak suyla ıslatılmış)
 
Analı Kızlı Tarifi İçi için 
*  4 adet ince kıyılmış soğan
*  250 gram kıyma
*  1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
*  1 yemek kaşığı tereyağı (dilerseniz margarin kullanabilirsiniz. Asla sıvıyağ kullanmayın.)
*  1 tatlı kaşığı biber salçası
*  karabiber,
*  tuz
 
Analı Kızlı Tarifi Çorbası için
*  1 adet ince kıyılmış soğan
*  domates ve biber salçası
*  1 kase haşlanmış nohut
*  1 tatlı kaşığı tereyağı
*  1 adet limonun suyu
*  Kuru nane
 
PATLICAN YEMEKLERİAnalı Kızlı Tarifi Hazırlanışı
Önce suyu hazırlanır, tereyağı tencereye alınır.Soğanı ilave edip hafifçe kavrulur. Bir miktar domates ve biber salçası ilave edilir. Suyunu ve nohudunu katıp kaynamaya bırakılır.
 
İçi için, kıyma bir tavaya alınır ve topak topak olmaması için iyice dağıtarak kavrulur. Biraz tuz, karabiber, çok az salça ve tereyağını ilave edilir. Kıyma bir miktar suyunu saldıktan sonra soğanı ilave edilir. Eğer soğan çok suluysa suyu sıkılır.
 
Kıyma çok iyi kavrulmalı,eğer kıyma suyunu çekmezse köfteciklerde açılmalar meydana gelir. En son iri kıyılmış cevizler ilave edilir. Kıyma soğumaya bırakılır.Sıcak kıyma köftenin açılmasına sebep olabilir. 
 
Dış hamuru için, kıyma, irmik, biber salçası, kimyon, tuz karıştırılıp iyice yoğrulur( yada mutfak robotunda yapılır).Bulgur ilave edip yoğurmaya devam edilir. Bir iki kaşık un ilave edip yoğurma işlemini tamamlanır.
 
Hazırladığımız hamurun yarısından cevizden küçük toplar hazırlanır. Tek parmağımızla açıp içine kıyma koyup kapatırız. Diğer yarısından nohut büyüklüğünde minik toplar hazırlanır. 
 
Hazırladığımız analı kızlı köfteleri kaynayan suya bırakılır.
Bir limonun suyu ve nane ilave edilir. 10-15 dakika daha kaynatılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler