Şef Asım Yıldırım'a Özel

Şef Asım Yıldırım'a Özel "Ezogelin Çorbası" Tarifi

En sevilen ramazan çorbaları 'ndan Ezogelin çorbası için hangi malzemeler kullanılır? Şeflerin özel yemek tariflerinden Ezogelin çorbası tarifini denek istermisiniz? Şef Asım Yıldı..

 
Şef Asım Yıldırım'a Özel "Ezogelin Çorbası" Tarifi....
 
Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Lokanta usulü Ezogelin çorbası yapmanın püf noktası nelerdir? Bu güne kadar evde Ezogelin çorbası yaptınızmı? 
 
En sevilen ramazan çorbalarından Ezogelin çorbası için hangi malzemeler kullanılır? Şeflerin özel yemek tariflerinden Ezogelin çorbası tarifini denek istermisiniz?
 
Ezogelin çorbası, Türk mutfağında çok sevilen bir çorba. Mercimek çorbasıyla çoğu zaman karıştırılsa da genelde ezogelin çorbası daha farklı hazırlanıyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ezogelin çorbasını pişirirken bilmeniz gerekenler...
 
22 yıldır lokanta işletmeciliği yapan Asım Yıldırım İbrahim yapmış olduğu paylaşımda lezzetli ezogelin çorbasının püf noktalarını paylaştı. Ezogelin çorbasını evde lokanta usulü pişirmek bu tariften sonra hiç zor olmayacak.
 
Asım ustaya göre ezogelin çorbasını yaparken ayçiçek yağı yerine mutlaka zeytinyağı kullanmak gerekiyor. Zeytinyağı hem çorbaya lezzet katıyor hem de çorbanın çok daha doyurucu ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
En Meşhur Çorba Tariflerinden Ezogelin Çorbası İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?
 
*   1 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek
*   1 Yemek Kaşığı Pirinç
*   1 Yemek Kaşığı Bulgur
*   1 Adet Soğan
*   3 Diş Sarımsak
*   1 Silme Yemek Kaşığı Un
*   1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*   1 Silme Yemek Kaşığı Nane
*   1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Karabiber
*   6 Su Bardağı Sıcak Su (Kıvamı Koyu Olursa 1 Su Bardağı Sıcak Su Daha İlave Edebilirsiniz)
 
En Ünlü İftar Ve Sahur Menülerinin Baş Tacı Ezogelin Çorbası Yapılış Tarifi;
 
Şef Asım Yıldırım'a Özel "Ezogelin Çorbası" Tarifi....
Bir tencerenin içerisine sıvı yağ, minik minik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek kısık ateşte kavrulur. Yıkanmış bulgur, mercimek ve pirinçler eklenip biraz daha kavrulur.
 
Tencereye salça ve un koyulur ve karıştırılır. Ardından 6 su bardağı sıcak su katılır. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman baharatlar ve tuz eklenir ve karıştırılır.
 
Tencerenin kapağı aralıklı olarak kapatılıp 25 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılır. Sonrasında blenderdan geçirilip 5 dakika yine kaynatılır. Ellerinize sağlık, artık çorbanızı servis edebilirsiniz.
 
Ezogelin çorbası yapmanın püf noktası nedir?
 
Çorbanın hazırlanışında kullanacağınız unu iki kez elemeyi unutmayın. Ayrıca çorbayı yüksek ateş yerine kısık ateşte pişirmeniz tavsiye edilir. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler