Torosların Zirvesinde Badem Hasadı

Torosların Zirvesinde Badem Hasadı

2016 Yılı Kabuklu Badem kg fiyatı 5 TL den Alıcı Bulan Badem Çifcilerin Emeğini karşılanıyor Yeşilyurt...

Torosların Zirvesinde Badem Hasadı Başladı
TAH- Sadi Gür
 
Torosların Zirvesinde Bulunan Gazipaşa ya Bağlı Yeşil yurt  Mahallesi Badem Hasarına Başladı.  Geçen 2016 Yılı Kabuklu Badem kg fiyatı 5 TL den Alıcı Bulan Badem Çifcilerin Emeğini karşılanıyor Yeşilyurt Mahalle si  Badem  Üreticileri 2017 için Beklentilerinin  Büyük Olduğunu Dile Getirdiler.
 
Büyük Emeklerle Toplanıp Ayıklanan  Türk Mutfağında da Tatlılarda ve Yemeklerimiz de Kullanılan Badem   Çiftçinin  Emeğini Karşılanıyor.
 
Bademin Tarihçesi Ve Önemi
Bademin tarihçesi eski Babil’e kadar uzanmaktadır. Babil’de bademin tarihinin başladığı ve en eski kültürü yapılan yiyecekler arasında olduğunu tarihçiler kabul etmektedirler. Mısır’da İskenderiye yakınlarındaki Faros adasında bulunan ganimetler arasında bademe rastlanmıştır.
 
Bademin anavatanının Çin ve Orta Asya olduğu bilinmektedir. Asya ile Avrupa arasındaki İpek Yolunda, bademin seyyahlar tarafından yendiği bilinmektedir. Badem, seyyahlar vasıtasıyla Yunanistan, Türkiye ve Orta Doğuya getirilmiştir. Uzun yıllardır Akdeniz kıyılarında özellikle İspanya ve İtalya’da badem yetiştiriciliği yapıldığı bilinmektedir.
 
Badem, botanik açıdan kiraz, erik ve şeftali ile aynı familyada yer almaktadır.
Badem, kayısı ve şeftali gibi bazı meyve türleri, binlerce yıl önce Türkiye'ye getirilmiştir. Badem yıllarca sadece tohumla üretilmesinden dolayı, çok geniş bir çeşitliliğe sahiptir Bunun yanı sıra diğer ülkelerden yurdumuza Texsas, Nonpareil gibi badem çeşitleri getirilmiş ve üretimi yapılmıştır.
 
Türkiye'nin Doğu Karadeniz’in kıyı bölgesi ile çok yüksek yaylalar dışında her yöresinde badem yetiştirilmektedir. Badem yetiştiriciliği ülkemizde Ege Bölgesinde yoğunlaşmış, bunu Akdeniz, İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri izlemektedir. özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde Türkiye badem üretiminin üçte ikisi üretilmektedir. Badem yetiştiriciliği açısından en önemli bölge Ege Bölgesi, burada da Datça Yarımadasıdır.
 
Türkiye’de 1998 rakamlarına göre 3.680.000 meyve veren ağaç bulunmaktadır. Badem üretimi 1990 yılında 46.000 ton iken bu üretim 1998 yılında 36.000 tona düşmüştür. 
 
Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar da da badem bir çok yemek, tatlı çeşidi, çorba ve pilavlarda kullanılmaktadır. 
 
Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Ve Türk Mutfağı, Gastronomi Sektörünün Vazgeçilmez Bir ürünü Olan Bademin Bilinmeyen Faydaları Hakkında İnternet Üzerinde Sizlere Uygun Gördüğümüz Videoyu İzleyebilirsiniz.  
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler