Alanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı;

Alanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı;

Bu kötü gidişata doğru bir teşhis konulup, acil çözüm üretilemezse sadece iş yaşamımızda değil, toplum olarak sosyal hayatımızda ciddi olumsuzluklara neden olabilir.

Alanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı;

Alanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Alanya Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi

 

Mecliste gündem maddeleri komisyondan geldiği şekilleriyle onaylanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Grubu, turizmdeki düşüş ve esnafın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumun araştırılması için Belediye Araştırma Komisyonu kurulması için bir önerge verdi. Bu konuda mecliste konuşan CHP Grup Başkan Vekili Erdoğan Toktaş, "Otellerimizin durumu ortada.

 

Her şey Dahil Sistemi ile değerinin çok altında fiyatlar ile Avrupa dışından farklı ülkelerden müşteri bulsalar bile ancak günü kurtarmakta, kazançları ile bankalara ve piyasalara olan borçları ödeyemez duruma gelmişlerdir. Alanya'da iş yaşamı uzun süreli sürdürülebilir olmaktan çıkmış, günübirlik yaşanır hale gelmiştir. 

 

Bu kötü gidişata doğru bir teşhis konulup, acil çözüm üretilemezse sadece iş yaşamımızda değil, toplum olarak sosyal hayatımızda ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Vatandaşlarımız bizi sorunlara çözüm üretsin diye Alanya Belediye Meclisi'ne seçip gönderdi. Bunun içinde iki yıldır hem turizmcilerimizin, hem de esnafımızın içinde bulunduğu sorunlara dönük çözüm üretilmesi için Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını istiyoruz" derken, Başkan Yücel, 'Turizm Komisyonu var. O komisyonda raporlar hazırlansın" dedi.

 

"Esnaf Turizmden Faydalanamıyor"

Yücel'in sözleri üzerine CHP Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş, "Ben de Turizm Komisyonu Üyesiyim. Turizm Komisyonu'nda ciddi raporlar hazırladık. Sürekliliğini maalesef sağlayamadık. Turizm Komisyonu da atıl kaldı, bir kaç yıldır da toplanmadı. Yani sorunlarımız tepe noktasında. Son iki yıldır da Alanya esnafının durumu çok kötü. O komisyon biraz atıl kaldı, daha aktif çalışabilecek, her ay toplanabilecek, konulara çabuk çözüm üretebilecek, daha mobil bir Araştırma Komisyonu istiyoruz. 

 

Bir de Esnaf Komisyonu var. Bu iki konuyu birlikte özellikle de gerçekten esnafın canı çok yandı. Hepimizin turizmde yetkisi var ama turizm birleşenleri içinde en çok canı yanan da esnaftır. Önümüzdeki yıl esnafın durumunun ne olacağı belli bile değil. Esnaf iki yıldır bir şey alamıyor. Belki bu konular Belediye Meclisi'ni aşıyor ama biz o insanlardan oy aldık. Biz esnafın en zor zamanında yanında olmazsak belki aldığımız oyları çok hak etmiyor olacağız" diye yanıt verdi.

 

"Komisyon Toplanmıyor"

AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, "Turizm Komisyonu daha aktif ve düzenli çalışıyor olsa bizim böyle bir ihtiyacımız da olmaz. CHP Grubu'nun önerisi de bu ihtiyaçtan kaynaklanıyor. İlk Turizm Komisyonu'nu kurduğumuzda 6 kere toplantı yaptık, her toplantımızda bir şeyler ürettik. Ondan sonra her ne sebepse toplantılarımız düzenli olmadı, daha sonra seçim oldu ama yine de değişen bir şey olmadı. Araştırma Komisyonu, orta ve uzun vadeli çalışacak. Bence başkanımız bize Turizm Komisyonu kesin toplanacak derse, her ay rutin konuların üstüne gidebilirsek daha faydalı olur diye düşünüyorum" dedi. 

 

"Havanda Su Dövmeyelim"

Aynı zamanda Turizm Komisyonu Başkanı olan MHP'li Celal Taşkın, "Alanya'nın dünden bugüne kronikleşen turizm meselesinin çözümüne dönük ortaya atılan mesele, şehirdeki herkese ait meseledir. Yıllardan buyana hep söylenen ama içi doldurulamayan yıl 12 ay turizm dediğimiz turizmin içinin doldurulmadığı bir gerçektir. Bu nedenle kurulacak olan Araştırma Komisyonu'nun ne kadar çalışacağını ve başarılı olacağına da inanmıyorum. 

 

Biz aspirin yerine bir antibiyotik bulalım diyorlar. Turizm ve esnafın sorunlarına çözüm önerileri bulan Sivil Toplum Kuruluşları vardır. Biz 15-20 yıl önce turizm adına ortaya konan sorunlar gibi bu havanda su dövmekten öteye olmaz" diye konuştu.

 

Cimrin Kızdı

Taşkın'ın bu sözleri üzerine AK Partili Cimrin, "Celal Bey, havanda su döveceğinizi düşündüğümüz için mi Turizm Komisyonu'nu toplamıyorsunuz. Ben 17 yıldır ALTAV ve ALTİD'de önemli görevlerdeyim. Bugüne kadar da Alanya için hep zamanımı harcadım. Bir çok sorunun çözümü içinde çalışma yaptık ve başarılı olduk"  şeklinde yanıt verdi.

 

"Fahri Başkan Olurum"

Meclisteki bu tartışmalar üzerine Başkan Yücel, "Ben Alanya Belediyesi Turizm ve Esnaf Komisyonları'nı gelecek hafta toplayacağım. Her iki komisyondaki arkadaşlarımızı da toplantıya çağırıp, bu toplantıya fahri olarak başkanlık yapacağım. 10 kişilik grupla özel bir toplantı yapacağım. Bunun içinde bu komisyondaki arkadaşların birlikte çalışması taraftarıyım" dedi. Yücel'in garanti vermesi üzerine CHP Grubu, Araştırma Komisyonu kurulması önerisini geri çekti.

 

"Arabuluculuk Yaparız"

'Kent Estetiği Komisyonu kurulsun' yönünde meclise önerge veren AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Mimari anlamda şehrin geleceğini planlayabilecek yapabilmek adına Kent Estetiği Komisyonu kurulması önerdi. Turizmin bir taraftan yapılanması ve ticaretin yapılanması ve bir taraftan da bir takım iyileştirmelerin yapılabilmesi için bizce ihtiyaç var" derken, Başkan Yücel, "Bugüne kadar ben Estetik Komisyonu'nun o işleri değil, arabuluculuk yaptı. Benim gördüğüm Estetik Komisyonları bu. 

 

Estetik Komisyonları bitmemiş binalarda ve sıkıntılı işler var ki Biz ne yargıcız ne da hakimiz. Ben bu konuda geri durmak istiyorum. İmar Komisyonu'ndan böyle bir karar çıkarsa da ben uygulamaya geçerim" dedi. Başkan Yücel, AK Parti Grubu'nun bu önerisini İmar Komisyonu'na havale etti.

 

Meclis Sonrası Teleferik

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Alanya Belediye meclis üyelerine Aylık Olağan Meclis Toplantısı bitiminde kale gezisi düzenledi. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı gezide oldukça keyifli anlar yaşandı. Teleferikle Damlataş Plajı’ndan kaleye çıkan üyeler aşırı sıcağa rağmen geziden oldukça keyif aldı. 

 

Geziyi en küçük ayrıntısına kadar düşünen Yücel, misafirlerine Alanya Kalesi’ni bir uçtan bir uca gezdirdi. Üyelere unutamayacakları bir anı bırakan Yücel, kalede yiyecek ve içecek ikram etmeyi de ihmal etmedi. Her tarihi eser hakkında ayrıntılı bir biçimde bilgilendirilen üyeler konuşmaları dikkatlice dinlediler. Meclis üyeleri gezi sonunda başkan Yücel’e teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler