Türkler Yunan Gayrimenkulcülerini Zengin Etti!

Türkler Yunan Gayrimenkulcülerini Zengin Etti!

Yunanistan’da en çok yatırımı Atina ve Selanik çekiyor.İsmi geçen bu iki şehir dışında ise Korfu ve Thassos...

Türkler Yunan Gayrimenkulcülerini Zengin Etti!
Tatil için komşu Yunanistan’ı tercih eden vatandaşlarımız komşuda gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi ve hatta canlandırdı...
 
En çok Atina ve Selanik’te ev bakan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilgisini ise Euro getirisi ve vize kolaylığı çekti. Son dönemde Türkiye komşudan en çok ev alan 4’üncü ülke konumuna geldi.
 
Krizden sonra gayrimenkul fiyatlarının hala uygun olması, Euro bazında getiri ve 250 bin Euroluk yatırım yapanın tüm ailesine oturma izni verilmesi Türkleri Yunanistan’da yatırım yapmaya teşvik eden faktörler oldu.
 
Yunanistan’da en çok yatırımı Atina ve Selanik çekiyor.İsmi geçen bu iki şehir dışında ise Korfu ve Thassos adaları da yatırımcının radarına girmeyi başardı. Fakat Yunanistan’daki adalarda yatırım yapabilmek için özel izin alınması gerekliliği ve adaların sadece yaz aylarında canlı olması nedeniyle yatırımların büyük çoğunluğu Atina ve Selanik’e kayıyor.
 
Türkler’in Yunanistan’a olan yoğun ilgi göstermesi sebebiyle geçtiğimiz yıl KomşudaEvAl.com’u açan Eronges Ltd Yönetici Ortağı Cenk Tanman, Yunanistan’daki gayrimenkul piyasası hakkında bilgi verdi.
 
Cenk Tanman, “Daha önce de bir talep vardı ancak son dönemde bu talep hızlı bir artış gösterdi. Şimdi hem yatırım yapıp hem de vizede kolaylık sağlamak isteyenler talep gösteriyor. Yunanistan’da 250 bin euro yatırım yapınca tüm aile bireylerine oturma izni veriliyor.
 
Türkiye’de milyonluk evde oturanlar bile yatırım bütçelerini 250 bin euroyu geçmeyecek şekilde ayarlıyor. Böylece hem euro bazında kira getirisi elde ediyorlar hem de sürekli vize almak zorunda kalmıyorlar” dedi.
 
Atina ilk sırada
Tanman, Türkler’in Yunanistan’dan 100-130 civarında gayrimenkul yatırımı yaptığını belirterek; “Bu rakamla Türkiye 4’üncü sırada bulunuyor.
 
İlk sırada 1.000 adetlik yatırımla Çinliler, 500 adetle Ruslar ve Mısırlılar sonrasında da Türkler geliyor. Suriyeliler de Türkiye’nin ardından 5’inci sırada kendilerine yer bulunuyor. Türkler ağırlıklı olarak Atina ve Selanik’te yatırım yapıyor.
 
Adalarda yatırım yapmak isteyenler de var fakat hem özel izin gerekmesi hem de sadece yaz sezonunda kullanılabilmesi nedeniyle Atina veya Selanik’i öneriyoruz. Burada yatırım yapanlar 12 ay boyunca kira getirisi elde edebiliyor.” şeklinde konuştu.
 
‘Nazlanma’ başladı 
Cenk Tanman, Atina’da eski binalarda metrekare başına 2 bin ile 4 bin euro, yeni binalarda 3-6 bin euro arasında para ödendiğini, Selanik’te ise metrekare başına 1.500 ile 2 bin 500 euro arasında para ödendiğini söyledi.
 
Tanman, Yunanistan’da kriz nedeniyle fiyatların düşük seviyelerde bulunsa da talebin arttığını fark eden mülk sahiplerinin artık daha ‘nazlı’ davrandığını, rakamların bir miktar yükselişe geçtiğini de sözlerine ekledi.
 
Atina’da temsilcilik açtı 
Atina’da temsilcilik açan TURYAP Franchise Geliştirme ve Satış Müdürü Sezer İkizoğlu, Yunanistan’a giden Türk turist sayısının arttığını ve ülkede gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşün etkisiylede ciddi bir istek artışının olduğunu belirtti.
 
İkizoğlu, “Yunanistan’daki emlak fiyatlarının diğer AB ülkelerine göre hâlâ yüzde 50 daha avantajlı, ancak talebin hızlı artışı sebebiyle yakın dönemde fiyat artışı makuldür.” dedi. İkizoğlu, Yunanlı zenginlerin de İstanbul’dan ve özelliklede Adalar civarından ev almak için Atina temsilciliklerine başvurduklarını söyledi.
 
Bireysel olarak ev alanların dışında kurumsal firmalar da komşu Yunanistan’a turizm yatırımlarını araştırıyor. Doğuş Grubu, bir kaç sene evvel Atina’da Hilton otelini alarak Yunanistan’da turizm yatırımı yapmaya başlamıştı.
 
Geçtiğimiz günlerde ise inşaat firması Varyap Atina’nın göbeğinde ki kamuya ait bir binanın ihalesini kazandıklarını ve burada otel için  yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Cenk Tanman, komşuda turizm yatırımlarının çok cazip olduğunu söyleyererk, “Türk turizmcilerin 1-2 otel satın alması için araştırmalar yapıyoruz. İlerleyen zaman diliminde Türk turizmcilerin buradaki yatırımları daha da artacak” şeklinde ifadelerle konuşmasını tamamladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler