Gaziantep Yemek Şenliği' Kadıköy'de Başladı

Gaziantep Yemek Şenliği' Kadıköy'de Başladı

Kadıköy'de, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nın yan tarafında hazırlanan alanda başlayan etkinlikte yer alan...

Gaziantep Yemek Şenliği' Kadıköy'de Başladı
İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 17.'si düzenlenen 'Gaziantep Yemek Şenliği' başladı.
 
İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 17.'si düzenlenen "Gaziantep Yemek Şenliği" başladı. Kadıköy'de, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nın yan tarafında hazırlanan alanda başlayan etkinlikte yer alan 150'ye yakın stantta Gaziantep'e özgü yemekler, yöresel ürünler, tatlılar ve süs eşyaları vatandaşların beğenesine sunuldu. 
 
Şenliğin başlaması dolayısıyla düzenlenen açılış töreninde, yöresel halk oyunları oynandı, şarkılar ve türküler söylenerek halaylar çekildi. Dernek Başkanı Ali Uçar, açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep mutfağıın İstanbul'a taşımanın ve tanıtmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 
 
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Uçar, "Açılan stantlarda şehrimizin hem tanıtımını yapıyoruz, hem de kültürümüzü buradaki insanlarla buluşturuyoruz. 
 
Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerinin ve kültürünün tanıtılacağı şenlik 3 gün sürecek. Buraya gelen misafirlerimizi Gaziantep'e ait ne varsa bulabilecekler. Ayrıca buraya sadece İstanbul'daki hemşehrilerimizin değil çevre illerdeki Gazianteplilerin de ziyaret edeceğine inanıyoruz." diye konuştu. 
 
Şenlikte, Antep fıstığı ile yöresel tatlıların olduğu stantların önünde yoğunluk yaşandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler