İçi Etli Hamur - Kulak Hamuru (Sinop Mantısı)

İçi Etli Hamur - Kulak Hamuru (Sinop Mantısı)

Geleneksel Türk Mutfağı içerisinde Yöresel mutfaklardan Sinop Mutfağında İçi Etli Hamur - Kulak Hamurunun Hazırlanış Tarifi : Yumurta, un, tuz ve suyla orta sertlikte bir hamur yoğrulur...

Sinop Mutfağı Nedir?
Geleneksel Türk Mutfağı içerisinde Yöresel mutfaklardan Sinop Mutfağı kültürel çeşitlilik beslenme biçimini de etkilemiştir. Beslenmede tahıl ürünleri ağırlıktadır. Kış sebzelerinin çokluğu da mutfağı zenginleştiren bir etmendir. Kestane, ayva gibi meyvelerden yemeklik olarak da yararlanılır.
 
İçi Etli Hamur - Kulak Hamuru (Sinop Mantısı) 
İçi Etli Hamur - Kulak Hamuru Malzemeleri: 
 
İçi Etli Hamur - Kulak Hamurunun Hamuru için:
*   500 gram un
*   2 adet Yumurta
*   1 çay kaşığı tuz
*   3 su bardağı
*   Un
 
İçi Etli Hamur - Kulak Hamurunun İçi için:
*   250 gram kıyma, 
*   2 adet Kuru soğan
*   2 avuç İnce doğranmış maydanoz
*   2 çay kaşığı tuz
*   2 çay kaşığı Karabiber
 
İçi Etli Hamur - Kulak Hamurunun Sosu için:
*   Ceviz
*   Sarımsaklı yoğurt
*   200 gram tereyağ
*   pul biber
 
İçi Etli Hamur - Kulak Hamurunun Hazırlanış Tarifi : 
Yumurta, un, tuz ve suyla orta sertlikte bir hamur yoğrulur ve parçalara ayrılır. Bir süre dinlendirilen hamur parçaları, oklava ile orta kalınlıkta açılır ve yaklaşık beşer santimlik karelere bölünür. 
 
Karelerin içine kıyma, soğan, tuz ve karabiberden oluşan karışım konulur ve hamurlar muska şeklinde ikiye katlanır. Katlanan hamurlar önce kaynamış tuzlu suda haşlanır sonrasında buradan bir süzgece alınır ve birbirlerine yapışmasını engellemek için üzerlerine soğuk su dökülür. 
 
Daha sonra bir tepsiye veya tabağa alınan hamurların üzerine isteğe göre ceviz, keş veya sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. İsteğe göre bu malzemelerin üzerine kızdırılmış tereyağı veya kekik, nane, pul biber gibi baharatlar da dökülebilir. 
 
Mantı, evlerde büyük tepsilerde hazırlanarak servis yapılır. Eğer cevizli mantı tepsiye döşenecekse ceviz önce tepsinin dibine biraz serpilir, üzerine biraz pişmiş hamur konur tekrar üzerine ceviz serpilerek kat kat döşenir. En son üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Sinop Mantısı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler