Kabak Kalyesi Tarifi

Kabak Kalyesi Tarifi

Saray Mutfaklarının Da Vazgeçilmez Yemeklerinden Biridir. Yöresel Mutfaklarımız Ve Bölgesel Mutfaklarımız Ve Bölgesel Mutfaklarımızda Da Yapılan Sebzeli Ve Kıymalı Yemekle..

Kabak Kalyesi ;Saray Mutfaklarının Da Vazgeçilmez Yemeklerinden Biridir. Yöresel Mutfaklarımız Ve Bölgesel Mutfaklarımızda Da Yapılan  Sebzeli Ve Kıymalı Yemeklerimizden Olan Kabak Kalyesi , Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında Önemli Menülerin İçerisinde Ve Geleneksel Türk Mutfağında Sebzeli, Kıymalı Yemekler Başlığı Adı Altında  Kendi  Kategorisinde Yerini Almıştır.
 
Kabak Kalyesi Tarifi
Kullanılan Malzemeler 
 
*    1⁄2 Kg. Kuşbaşı veya kıyma Kuzu Eti
*    4 Çorba Kaşığı Bitkisel Yağ
*    4 Baş Soğan
*    Bir Çorba Kaşığı Tereyağ
*    1⁄2 Kg. Asma Kabak
*    Tuz
*    100 Gr. Koruk Suyu
*    2 Çorba Kaşığı Kuru Nane Veya Bir Tutam Taze Nane
*    2-3 Diş Sarmısak
*    Bir Çay Kaşığı Şeker Veya Bal 
*    Bir Çorba Kaşığı Üzüm Suyu
*    Tarçın 
 
Kabak Kalyesi Yapılış Tarifi
Etler veya kıyma yağda kavrularak tuz ve az su ile pişirilecek.
Soğanlar halka halka kesilip tereyağında kavrulacak.
Altı düz bir pişirme kabına konulup önce etler üzerine kabuğu soyulup kalın dilimlenmiş kabaklar, soğanlar ve bir kat daha kabak ekleyip pişmeye bırakılacak. 
 
Piştikten sonra koruk suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp ateşin altı söndürülüp 10 dakika dinlenmeye bırakılacak.
Üzerine Kuru/taze nane ve tarçın serpip servis yapılacak. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kabak Kalyesi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: osman kaya
    11/15/2018

    abicim ne oluyor banaaa heh heeee, bu yemekleri yapan bir lokanta varmi istabulda?

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler