Şöminenin Yanında Karides Güveç Keyfi

Şöminenin Yanında Karides Güveç Keyfi

Karides, denizlerin bize sunduğu en leziz nimetlerden biri olarak bilinir. Çeşitli pişirme teknikleri ile farklı tatlar sunan karides, güveçte piştiğinde ise lezzeti doruğa ulaşır. Türk..

 
Soğuk kış günlerinde sıcak bir lezzet arayışında olanlar için deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş bir yemek önerisi sunuyoruz: Karides güveç. Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarif, sofralarınıza denizden gelen taze bir esinti getirecek.
 
Karides, denizlerin bize sunduğu en leziz nimetlerden biri olarak bilinir. Çeşitli pişirme teknikleri ile farklı tatlar sunan karides, güveçte piştiğinde ise lezzeti doruğa ulaşır. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak sizlere evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes karides güveç tarifini sunuyoruz.
 
Ev Yapımı Karides Güveç Tarifi
Malzemeler:
 
* 500 gr temizlenmiş karides
* 2 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı domates suyu
* 1/2 su bardağı su
* 1/2 demet taze maydanoz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* Rendelenmiş kaşar peyniri (opsiyonel)
 
Hazırlanışı:
 
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Biberleri küp şeklinde kesin. Güveç kabını tereyağı ile yağlayın ve soğan ile sarımsakları ekleyerek kavurun.
Biberleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
 
Domatesleri rendeleyip güveçe ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Domates suyu, su, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin ve karıştırın. Karidesleri ekleyin ve güveç kabını fırına vererek 200 derecede 20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra taze maydanoz ile süsleyin ve dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
 
En İyi Yemek Tariflerinden Karides Güveç'in Püf Noktaları:
 
* Karidesleri yıkayıp süzdükten sonra kullanın.
* Karideslerin fazla pişmemesine özen gösterin, yoksa sertleşebilirler.
* Güveç kabı yerine fırın kabı kullanabilirsiniz.
* Tarife ek olarak isteğe bağlı olarak mantar, bezelye veya havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler