Sektör Dernek Mezarlığına Dönecek !!!

Sektör Dernek Mezarlığına Dönecek !!!

81 ili tek tek gezerek bu birliği beraberliği sanal üzerinden değil birebir kucaklaşarak oluşturduk. Sosyal medyayı öyle bir noktaya getirdikki bu sektör resmen ayaklar altına alındı...

Sektör Dernek Mezarlığına Dönecek !!!
Bu yazıyı bir yıl önce yazmıştım kimseden birlik çağrılarıma destek bulamayınca kendi oluşumumu oluşturarak 81 ili tek tek gezerek bu birliği beraberliği sanal üzerinden değil birebir kucaklaşarak oluşturduk. Sosyal medyayı öyle bir noktaya getirdikki bu sektör resmen ayaklar altına alındı. 
 
Piyasada ne ararsan maşallah fazlasıyla var. şakşakçımı tonla var bu sektörde bakıyorsun iki kişi tartışıyor bu şakşakçılar hem ona haklısın şefim der hem diğerine. Haksız olan yine böyle sivri bir yazı yazdığım için ben olucam bu yazı uzun olucak okuyanlarada teşekkür ederim okumayanlarada bu sektörde neler var kimler var şöyle bir göz gezdirelim. 
 
Şakşakçıları söyledik onlar taa padişahın zamanından var sen çok yaşa padişahım günümüzde de maalesef aynı birde bu meslekte benim derneğim senin derneğini döver anlayışı gündemde başka bir derneğin yaptığı hiç bir projeyi beğenmez. Ama biraz a derneğiden biraz b derneğinden çalarak kendi projesini ön plana atar. Sonra da en iyi benim projem der. 
 
Allah muvaffak etsin projeni projene sözümüz yok gözümüzde ama önemli olan hayal kurmak değil icraat yapmaktır. Bir dernek başkanı yönetimiyle projesini hazırlarken sadece kendi ve ekibinin beyin gücüne inanır kalkıp orda burda yardım dilenmez. Bazı projeler vardır çok büyük bir projedir bir dernek başkanının tek başına yapacağı bir iş değildir.
 
COĞRAFİ İŞARETLERBunu başarmak için bunun yolları vardır o yoldan gidilir a derneğinden falanı b derneğinden filanı ordan ayrıl gel bize onun hakkında iyi konuşmuyorlar diyerek kendi safına çekerek proje yapamazsın. O büyük projeyi nasıl yaparsın biliyormusun ? bir toplantı düzenlersin en az 5 dernek başkanını davet edersin elinde avucunda ne varsa koyarsın masaya. 
 
Buyurun başkanlar gelin birlikte yapalım dersin. İnsanların aklını çekerek proje gerçekleştiremezsin! burda senin yapmak istediğin tek şey proje gerçekleştirmek değil etrafına insan toplamak aidatlarıyla gününü gün etmektir!!! Haaa aidat derken aklıma geldi, bazı dernekler aylık 50 TLye çıkarmışlar aidatları tabi bunun yanında ofis giderleri hariç tutuluyor. Onlar ek odeme böyle dernekçilik böyle sistem hangi dinin kitabında var. Birde öyle bir egoya sahibizki maşallah, sanki bu ülkenin Cumhurbaşkanıyız… 
 
Arkadaşlar gelin hep birlikte bir silkeleyelim kendimizi, aklımızı başımıza alalım, bizden büyük Allah var… Bu ne hırs bu ne kibir dün kolkola gezdiklerimizle bugün menfaatler bittiği için kedi köpek olduk adeta. Uzaktan uzağa birbirimize hırlar olduk. Bakın çok kötü bir duruma götürüyoruz bu sektörü. Bunun vebali birimize ikimize değil hepimize. 
 
Ben altı ay önce hepinizin bildiği gibi birlik çağrısı yaptım dedimki arkadaşlar gelin birlik olalım ayrı ayrı olmayalım. Bu bize fayda vermez dedim ama olmadı, birleşemedik. Ben madem birleşemedik diyerek kendi derneklerimi kurdum sonra noldu? o yaparda biz yapamaz mıyız herkes kendince dernekler kurmaya açmaya başladı. 
 
Sonuç sektör dernek mezarlığına dönecek tabela derneği olacak ve aldıkları sorumlulukların altında ezilecek herkes yapmayın ağalar bu işin ahı var, Vahı var, sırf ben federasyon başkanı olucam diye bu sektörü bu hale getirmeye ne senin hakkın var ne benim nede başkasının bu bütün dernek başkanlarına son çağrım federasyon başkanı olmak istiyorsan eyer elinde avucunda ne varsa koy masaya bütün dernekler gelelim bir araya seni seçelim ben buna varım sizde varmı’sınız?
 
Uluslararası Şefler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
Şef Hanifi ÖZEN


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler