Şef Süleyman Engin Öğrencilerine Çölyakı Anlattı

Şef Süleyman Engin Öğrencilerine Çölyakı Anlattı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Elemanı Süleyman Engin (Glutensiz Şef), Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri...

Şef Süleyman Engin Öğrencilerine Çölyakı Anlattı
Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Özden ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Elemanı Süleyman Engin (Glutensiz Şef), Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Bilgili’nin davetiyle çölyak hastalığı hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.
 
Aşçılık Programı öğrencileri ve diğer b.lüm öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen söyleşide Çorum’da çölyaklı bireylerin bir derneği olduğu ve bu derneğin çeşitli projeler kapsamında şefin katkılarıyla glutensiz ürün üretme eğitimlerinin verildiği ifade edilirken, Şef Süleyman Engin, meslek hayatının başlangıç noktasından başlayıp kariyer serüvenini, sektör tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. 
 
 
 
Turizm sektöründeki faaliyetlerini, neden Glutensiz şef olduğunu ve glutensiz ürün üretmeye nasıl başladığını, bu serüvenle nasıl tanıştığını, uğraşlarını anlatan Şef Süleyman Engin, ardından çölyak rahatsızlığının nasıl ortaya çıktığını, sadece hamur işi ürünlerinden ibaret olmadığını, rahatsızlığın cözüm yollarını, diyet uygulamanın kişilere sağladığı kazanç konusunda bilgiler verdi. 
 
Son olarak Aşçılık Programı öğrencilerine Çorum’un Glutensiz Şeflere ihtiyacının olduğunu, ürünlerin en son aşçıların elinden çıktığı için şeflerin yaratıcı olması ve ufuklarının geniş olması gerektiğini anlatan Engin, öğrencilerin araştırmacı olmalarını ifade ederek geleceğin şeflerine öğütler verdi


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler