Irakta Osmanlı Mutfağını Tanıttılar

Irakta Osmanlı Mutfağını Tanıttılar

Kerkük kent merkezindeki Barış Kız Lisesi'nde düzenlenen ve 24 lisenin katıldığı etkinlikte öğrenciler tarafından hazır..

Irakta Osmanlı Mutfağını Tanıttılar
Irak Eğitim Bakanlığına bağlı Türkçe eğitim veren okullar tarafından düzenlenen sağlıklı beslenmeye teşvik etkinliği kapsamında Osmanlı mutfağı tanıtıldı.
 
Kerkük kent merkezindeki Barış Kız Lisesi'nde düzenlenen ve 24 lisenin katıldığı etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler katılımcıların beğenisine sunuldu. Yemekler arasında en yoğun ilgi Osmanlı mutfağına gösterildi.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIKerkük Eğitim Müdürlüğü Türkçe Bölüm Başkanı Hazım Dakuklu,  yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenmeye teşvik etkinliği kapsamında öğrenciler tarafından Osmanlı mutfağının tanıtıldığını belirtti.
Bu etkinliğin, öğrencilere sağlıklı besin tüketmeyi ve kahvaltı alışkanlığı kazandırmayı hedeflediğini söyleyen Dakuklu, öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin yanı sıra etkinlikte bölge ülkelerinin yemek kültürüne de yer verildiğini aktardı.
 
Kerkük'te Türkçe eğitim veren okullar tarafından bu çalışmaların yapılmasını teşvik ettiklerini belirten Kerkük Eğitim Müdürlüğü Müfettişi Zehra Kırdar da Osmanlı mutfağına ilginin büyük olmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi.
 
Osmanlı mutfağının zenginliğini katılımcılara aktarmak istediklerini dile getiren Barış Kız Lisesi öğrencilerinden Nurulhüda Müeyyed de zeytin yağlı sarma, içli köfte, saray sarması ve Osmanlı çorbaları gibi yemek çeşitlerini katılımcıların beğenisine sunduklarını ifade etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler