Amerikalılar, Türk Lezzetlerine Ve Türk Kahvesine Hayran Kaldılar...

Amerikalılar, Türk Lezzetlerine Ve Türk Kahvesine Hayran Kaldılar...

Türk ürünlerini New York'ta Türk restoranında ağırlanarak Türk mutfağı hakkındaki fikirlerini takipçi kitleleriyle paylaştılar.

Amerikalılar, Türk Lezzetlerine Ve Türk Kahvesine Hayran Kaldılar...
Amerika Birleşik Devletleri'ne 2 milyar dolar ihracat hedefi belirleyen Türk gıda sektörü, Türk kahvesini tanıtım elçisi yaptı. Türkiye Tanıtım Grubu ise; takipçi sayısı fazla olan tanınmış ABD'li sosyal medya fenomenleri "Influencer"lar ile işbirliği yaparak Türk gıdalarının geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.
 
23 - 25 Haziran 2019 tarihlerinde, Summer Fancy Food Show New York kapsamında New York'ta yaşayan başarılı üç sosyal medya içerik üreticisi, @eatingnyc, @nyc ve @noleftovers, Turkish Tastes teması altında Türkiye'den katılan markalar ile Türk ürünlerini keşfettikleri bir yolculuğa çıktılar.
 
Etkinlik kapsamında fuara katılıp Türk organik zeytinyağı, Türk bulguru, Türk kuru meyveleri, Türk kabuklu yemişi ve çikolata gibi Türk ürünleri birinci elden deneyen Influencer'lar, New York'ta bulunan iki ayrı Türk restoranında ağırlanarak Türk mutfağı hakkındaki fikirlerini de takipçi kitleleriyle paylaştılar. Toplamda üç gün süren kampanya, hem Amerika pazarında Türk ürünlerine karşı olan ilginin arttırılmasına hem de dijital kanaat önderleri sayesinde Türk ürünlerine dair olan algının pekiştirilmesine oldukça güçlü bir katkı sağladı.
 
ANADOLU MUTFAĞITürkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege İhracatçı Birlikleri'nin yaptığı New York Summer 2019 Fancy Food Show Fuarı'nda Türkiye Markası standında pişirim ve tadım etkinliği, Au Mas Turque şefi olan Özlem OĞUZCAN CRANSTON tarafından gerçekleştirildi. Cranston, günde 3 seans halinde en önemli gıda ihraç ürünlerimizi içeren menülerin tadımları gerçekleştirirken, sunumu yapılan yemek tarifleri küçük bilgi kartlarında ziyaretçilere dağıtıldı. Amerikalılar, Türk lezzetlerine hayran kaldı.
 
Türk Kahvesi Tadım Standı
Türkiye standının karşısında yer alan özel olarak tasarlanan Türk kahvesi tadım alanı fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisini gördü. Stantta fuar süresince ziyaretçilere Türk kahvesinin yanı sıra, Türk lokumu ve çikolata ikram edildi. Türk gıdalarının tanıtımı yapıldı.
 
ABD'nin en büyük gıda fuarı olan ve bu yıl 65. Kez düzenlenen New York Summer International Fancy Food Show (Summer 2019 Fancy Food Show) Fuarı'na katılan Türk gıda ihracatçısı 46 firma yeni ticari bağlantılarla yurda döndü.
 
Dünya genelinde internet kullanımının artması ile birlikte dijital kanalların geleneksel fuarların gücünü azalttığını gözlemlediklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, fuarlara katılmaya devam ettiklerini ancak dijital kanalları da etkin bir şekilde kullandıklarını kaydetti.
 
ANTEP MUTFAĞINew York Summer International Fancy Food Show (Summer 2019 Fancy Food Show) Fuarı'na 20 yıldır katıldığının altını çizen Celep, "Ürün pazarlamada yöntemler çeşitleniyor. Fuarlara katılım yanında, sosyal medyada büyük takipçi sayılarına ulaşan "influencer"lar ile Türk gıdalarının tanıtımını yaptık. ABD'ye 2018 yılında 930 milyon dolara ulaşan ihracatımızı 2019 yılında 1 milyar doların üzerine taşımak istiyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise 2 milyar dolara ulaşmak. Yıllık 155 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden bir pazarda son derece gerçekçi hedeflerimize ulaşmak için her türlü tanıtım yöntemini kullanacağız" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin ABD Başkanı Donald Trump'un talimatıyla gelişmiş ülke statüsüne alınmasının avantajlı konumunu kaybettiğine değinen Celep, sözlerini şöyle sürdürdü; "ABD gıda pazarı bizler için çok önemli. ABD gıda pazarı ithalata bağımlı olduğu için bu pazara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 6 gıda birliğimizin ortaklığında yürüteceğimiz Turquality Projesi Ticaret Bakanlığımızın onayından geçti. Katma değerli gıda ürünleriyle ABD pazarındaki konumumuzu güçlendirecek adımları atacağız."
 
Summer Fancy Food Show fuarı çoğunlukla ABD'nin Doğu yakasındaki alıcılara hitap ederken, fuarda 180 binin üzerinde ürün sergileniyor. Dünya genelinden yaklaşık 2.600 gıda imalatçısı, ithalatçısı ve distribütörünün stant açarak katıldığı, her yıl yaklaşık 35 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin ziyaret ettiği ve bünyesinde pek çok eğitim programının düzenlendiği fuar dünyadaki değişime de ayak uyduruyor.
 
Summer Fancy Food Show Fuarı'nda önem kazanan konular sağlıklı gıdalar, Startup projeleri, gelecekteki gıda ürünleri. Startup firmaları ve inkübatörler için bu yıl fuar alanında ayrı bir sergi alanı tahsis edildi. Burada vegan gıdalar, organik gıda ürünleri, yoğurt çeşitleri, granolalar vb. yeni ürünler sergilendi.
 
New York Başkonsolosu Alper Aktaş ve Ticaret Ataşeleri Özgür Çelikel, İskender Balcı fuara katılım sağlayan 39 firmamız tek tek ziyaret ederek Türk katılımcıların pazarla ilgili soruları yanıtladı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞITanıtım Aktiviteleri
Summer Fancy Food Fuarı öncesi ve sırasında dağıtımı yapılan fuar resmi kataloğunda ve Gurme gıda ürünleri konusundaki ABD'nin önemli ihtisas dergilerinden Specialty Food dergisi fuar sayısında tam sayfa Türkiye ilanı, Fuar süresince günlük olarak yayınlanan Fancy Food Show Daily'de de Türkiye reklamlarına yer verildi. Ayrıca, Fuarın resmi web sitesinde ise katılımcı firmaların iletişim bilgilerine ulaşılmasını sağlayan interaktif reklamlar kullanıldı.
 
Food Truck (İktam Aracı) Aktivitesi 
Ayrıca, Temmuz ayı içesinde Türkiye Tanıtım Grubu koordinatörlüğünde, Turkey Discover the Potential-Potansiyelini Keşfet logolu ikram aracıyla New York sokaklarında Türk gıda ürünlerinin tadımının yaptırılacağı tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek.
 
Ege İhracatçı Birlikleri'nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu İle New York Summer Fancy Food Fuarı'na Katılan Firmalar İse Şunlar Oldu; "Ak-İmpeks Tar. Ve San. Ürünl. İhr. İth. Üretim Paz. Ve Taah. Ltd. Şti., Altıntop Kuruyemıs Gıda San.Vetıc.A.S., Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş., Ardes Zeytincilik Gıda Ve Tarım Ürün. Paz. A.Ş., Ark Konservecilik Yapı İnşaat Tarım Ür. Amb. Nak. Gıda Dan. Hiz. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Avod Kurutulmus Gıda Ve Tarım Urunlerı As, Besler Gıda San Ve Tıc Ltd Stı, Bessan Makarna Gıda San. Ve Tıc. A.S., Beyda Gıda Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Burcu Gıda Konservecilik Ve Salça Sanayi A.Ş., Damak Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti., Denimeks Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Elvan Gıda San.Vetic.A.Ş., Ereğli Agrosan Doğal Ürünler Ve Türevleri Tarım Üretim Ve Tic. A.Ş., Eurogıda Sanayi Ve Ticaret Aş, Fide Konserve San.Ve Tic.A.Ş., Göçmez Tarım Ürünleri Ve Gıda Sanayi A.Ş., Grano Food Gıda San.Ve Tic. A.Ş., Günaydınlar Organık Tarım Gıda Ltd Şti, Hatti Gıda A.Ş., Hemsı Tarım Urunlerı Tıc. Ve San. Ltd.Stı., Kadooğlu Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Kfc Gıda Sunny Fruit, Korhan OSMANLI ŞERBETLERİPazarlama Ve Dış Ticaret A.Ş., Marbil Yağ Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Maroli Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş., Mevsim Gıda Sanayi Ve Soğuk Depo Ticaret Aş., Oz Olıve Gıda San.Vetıc.A.S, Rapunzel Organik Tarım Ürünleri Ve Gıda Tic. Ltd. Şti, Rasagra Gıda Dış Ticaret Ltd. Şti., Sıbas Gıda Sanayı Ve Tıcaret As, Şimşek Bisküvi Ve Gıda Sanayi A.Ş, Şitoğlu Pazarlama Tic .Ltd. Şti., Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Ambalaj Petrol Nakliyat, İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Tasco Gıda Ve Danısmanlık Sanayı Tıcaret Ltd.Stı., Tukaş Dış Ticaret A.Ş., Yayla Agro Gıda San. Nak. A.Ş., Yonca Gıda San. İşl. İç Ve Dış Tic. A.Ş., Zeytursan Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş."
Kaynak; kanalben.com


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler