Mutfak Mirası İle Alanya Avokadosu Ününe Ün Katıyor!!!

Mutfak Mirası İle Alanya Avokadosu Ününe Ün Katıyor!!!

Türk yemek kültüründe Coğrafi işaret almış Alanya Avokadosu Türkiye’nin yüzde 74 ihtiyacını karşılamakta. Geçen yıl 40 milyon adet üretim yapan..

Mutfak Mirası İle Alanya Avokadosu Ününe Ün Katıyor!!!
TAFED 6. Genel Kurul Toplantısı Ankara Hilton Otel’de sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının gözbebeği Geleneksel Türk Mutfağında bir çok iştah açıcıda kullanılan Alanya Avokadosu oldu.
 
Mutfak Mirası Alanya, Ankara'da Avokado İle Şov Yaptı
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) 6. Genel Kurul Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Kurulda, Alanya Belediyesi ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliği ile coğrafi işaret almış modern Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden Alanya Avokadosunun tanıtımı yapıldı. Toplantıda Alanya Belediyesi’ni Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş temsil etti. 
 
Toplantıda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Müdür Erdoğmuş, “Tanıtım standında birçok Türk şefimiz tarafından yapılan tadımlıklar tüm misafirlerimize ikram edildi. Türk yemek kültüründe Coğrafi işaret almış Alanya Avokadosu Türkiye’nin yüzde 74 ihtiyacını karşılamakta. Geçen yıl 40 milyon adet üretim yapan Alanya bu yıl bu rakamın üzerinde üretim gerçekleştirecek” dedi.
 
Gastronomi Sektörü İçin Yeni Bizim İçin Asırlık Lezzet”
Yöresel Mutfaklardan Alanya mutfağının en ünlü ürünlerinden olan Alanya Avokadosunun gastronomi sektöründe yeni bir lezzet sayıldığını ifade eden Müdür Erdoğmuş, avokado lezzetinin Alanya için ise çok eski yıllardan beri yerini koruyan bir öge olduğunu belirtti. Müdür Erdoğmuş, “Bu meyve şeflerimiz tarafından yöresel mezelerin vazgeçilmezi nefis avokado lezzetlerde kullanılması ve geliştirilmesi adına Mutfak Mirası Sistemi’nin önemli ögelerinden birisidir” diye konuştu.
 
“Başkan Yücel’i Canı Gönülden Tebrik Ediyorum”
TAFED’in 6. Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren ve yeniden TAFED Başkanı seçilen Zeki Açıköz de Mutfak Mirası Sistemini tüm Türkiye’ye yayma sözü vererek, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye; İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Avokado Salatası Yapılışı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz... Modern Türk Mutfağında avokado salatasını denediniz mi? Avokado salatası nasil yapılır? İste sizlere örnek bir avokado salatası tarifi...
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler