Zurich Bonfile Tarifi

Zurich Bonfile Tarifi "Şef Muhittin Kabasakal"

Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Muhittin Kabasakal’ın kaleminden özel bir tarif olan “Zurich Bonfile Tarifini” mutfağımıza vermiş...

Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Muhittin Kabasakal’ın kaleminden özel bir tarif olan “Zurich Bonfile Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü “Şef Muhittin Kabasakal”a için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Zurıch Bonfile Tarifi "Şef Muhittin Kabasakal"
Zurich Bonfile Kullanılan Malzemeler
 
*     3 Parça 180 Gramlık Dana Bonfile, 
*     5 Gram Tuz, 
*     2 Gram Çekilmiş Karabiber, 
*     15 Gram Zeytinyağı, 
*     200 Gramlık 1 Adet Kumpirlik Patates, 
*     10 Gram Tereyağı, 
*     40 Gram Brokoli, 
*     1 Diş Sarımsak, 
*     100 Gram Kültür Mantarı, 
*     100 Gram Krema 
*     10 Gram Demi Glace Sos.
 
Zurich Bonfile Hazırlanış Tarifi
Dana bonfileleri tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayarak ızgarada kısık ateşte 4 dakika pişirin. Ardından garnitürleri hazırlayın. 1 gün önceden diri kalacak şekilde haşladığınız patatesi rendeleyin ve üzerine 3 gram tuz serpip karıştırın. Tavaya 10 gram tereyağı koyun. Tava kızdıktan sonra rendelenmiş patatesleri tavaya yerleştirin.
 
Ateşin altını kısarak altlı üstlü iki tarafı da eşit kızaracak şekilde pişirin. Bu patatesleri servis tabağına alın. 40 gram brokoli haşlayın ve buzlu suda şoklayın. Sarımsak rendeleyin ve zeytinyağı ilave edilen tavaya aktarıp sarımsak ve brokolileri soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Et sosu için kültür mantarını jülyen dilimleyin.
 
Bu dilimleri önceden zeytinyağı ile kızdırılmış tavada krema, tuz ve karabiber ile iyice soteleyin. Mantarlarla kremalar iyice harmanlanıncaya kadar tavada pişirin. Tavadaki karışım, sos kıvamında yoğunlaşınca son dokunuş olarak demi glace sosu ilave edip karıştırın. Bonfileleri servis tabağına alın. Mantar sosunu etlerin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler